Bursa Orhaneli’nden bir heyet, kardeş şehri Bulgaristan’ın Kuklen Belediyesi’nin kuruluşunun 12. yılı kutlamaları çerçevesinde davet üzerine Bulgaristan’a 3 günlük ziyarette bulundu.
orhaneli-belediyesinden-ekip-kuklendeKuklen Belediye Başkanı Kostadin Pavlov ve Belediye Meclis üyelerinin yakından ilgilendiği heyet, Kuklen şehrini ve halkını daha yakından tanıma fırsatı buldu. Ziyaret kapsamında Kuklen’in tarihi yapısını, belediyenin yaptığı hizmetleri ve ilçede bulunan Orhaneli Parkı’nda yapılan yenilikleri yakından gören heyet, ayrıca Kuklenli iş Adamları ile fikir alışverişinde bulundu.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu yaptığı açıklamada, “Kuklen Belediyesi’nin sadece 12 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen bu kısa sürede yapılanlar önemsenmeyecek kadar az değil. Bizi en çok etkileyenler, restore edilen tarihi Kuklen Camii ve modern bir kimliğe bürünen Orhaneli Parkı oldu. İki ilçe halkının kültürü, yaşantısı ve geleneklerinin birbirine çok yakın olması bizleri kendi ilçemizden uzaklarda olduğumuzu hissettirmedi.” dedi.
Yöresel sanatçıların yaptığı gösterileri de izleme fırsatı bulan heyet, karşılıklı iyi dileklerle Orhaneli’ne döndü.
CHA
Reklamlar