Muhalefetteki Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) meclisin oturumlarını boykot etmeye devam ediyor. 
gerb-boykota-devam-ediyorGERB milletvekilleri, parlamento binasında bulunmalarına rağmen üçüncü gün  sayıma katılmayarak yeterli sayının sağlanmasını engelledi.
Bu nedenle de yatırım tasarlama politikası alanında hükümetin herhangi bir icraatlnın olmadığı gerekçesiyle GERB’in geçtiğimiz hafta verdiği gensoru önergesi ile ilgili görüşmeler yine yapılamadı.
Meclis Başkanı Mikail Mikov, ‘Görünen o ki, GERB boykot eylemine devam edecek. Olanlar parlamentarizme bir darbedir’ dedi.
GERB milletvekilleri, meclis oturumlarına katılmama gerekçesi olarak, hükümetin Ataka Partisine mahküm olduğunu göstermek istediklerini ifade ediyor. Parti lideri Boyko Borisov, ‘Yeni seçime gidilmesi gerekliliği tekrar ortaya çıktı. Amacımız hükümetin derhal istifa etmesi. Bu insanlarla tartışabilecek bir şeyimiz yok çünkü onlar gayri meşru’ dedi.
240 sandalyelik parlamentoda iktidardaki Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) ikinci sayımda toplam 111 milletvekili kayıt yaptırdı. Hükümete dışardan destek veren aşırı sağ Ataka Partisi’nin meclis grubu milletvekilleri ise yurtdışında bulunduğu için sayıma katılamadı.

 

Nahit Doğu

Reklamlar