Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne’nin Başantrenörü Cem Akdağ, Spor Toto Türkiye Kupası eleme grubu maçlarına yönelik hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.beko-basketbol-ligiAkdağ, yaptığı açıklamada, dün Bulgaristan’ın birinci lig takımlarından Yambol Basketbol Takımı ile hazırlık maçı yaptıklarını belirtti. Karşılaşmayı 93-73 kazandıklarını ifade eden Akdağ, “Bulgaristan takımı karşısında çok eksiğimiz vardı. Reha ve Kerem oynamadılar. Darius Washington’da da küçük bir problem vardı, onu da hiç zorlamadık. İyi bir maç oynadık. Genç oyuncularımız kendilerini gösterme imkanı buldular. Bu maç bir bakıma bizim için moral oldu. Ancak kesinlikle bir ölçü olamaz. Çünkü Bulgaristan Yambol Basketbol Takımı bizim seviyemizde bir takım değil, bizden daha zayıf bir takımdı” diye konuştu.

Yurt dışından takımlarla oynanan karşılaşmaların oyunculara ve takıma büyük avantajlar kazandırdığını dile getiren Akdağ, oyuncuların, rakip takımın özelliklerini bilmeden maça çıkmasının onlara anlık hareket etme refleksi kazandırdığını kaydetti. Edirne’nin Bulgaristan’a yakın olması ve oradaki takımlarla maç yapabilmesinin kendileri için avantaj olduğunu belirten Akdağ, şunları kaydetti:

“Spor Toto Türkiye Kupası eleme grubu maçlarına yönelik hazırlıklarımız devam ediyor. Şimdi artık kupa ve arkadan da lig başlıyor. Gerçekten sakatlıklardan yıprandık. Özelikle Edirne’deki turnuvadan çok yorgundu takım. Şimdi hem kupaya hem de lige hazır olacağız inşallah. Taraftarımızı da arkamızda görmek istiyoruz. Onların desteği ve katkıları bizim için çok önemli.”

 

Hürriyet

Reklamlar