Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerinden Bursa‘nın İnegöl ilçesine Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmeye giden kadın kursiyerler müftülüğü ziyaret etti.bulgaristandan-inegole-kuran-ogrenmek-icin-geldiler
Bulgaristan‘ın 11 ayrı bölgesinden 36 kadın ve genç kız İnegöl Müftülüğü’nü ziyaret etti. Gülistan Kur’an Kursu sorumlusu Hatice Kara, “Türkiye’deki dini faaliyetlerden yararlanmak için buraya geldiler. Öğrendiklerini ailelerine öğretecekler. Üç ay önce Müslüman olan kardeşlerimiz de var. Bu niyetle geldiler ve sizinle tanışmak istediler. Bu kardeşlerimiz, Bulgaristan’da Osmanlı zamanından kalan Türkler. 11 bölgeden geliyorlar” dedi.

İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, “Hepimiz Allah’ın kullarıyız. Yüce Allah’a, Peygamberimize, Kur’an-ı Kerim’e inanıyor ve onu öğrenmeye çalışıp hayatımızda tatbikte etmeye çalışıyoruz. Bizim misafirimizsiniz. Kaldığınız kurs müftülüğe bağlı, Kur’an-ı Kerim öğreten, hafız yetiştiren bir kursumuzdur. Ayrıca kurslarımızda itikat, ibadet ve ahlak dersleri veriliyor. Hepimiz aynı milletin fertleriyiz, aynı dine inanan insanlarız. Benim eşim de aslen Bulgaristan kökenli bir ailenin kızı. Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmeye çalışıyoruz.

Dinimizi nerede bulunuyorsak orada yaşamaya çalışacağız, görevimiz bu. Bir dönem orada Allah bile demek yasaktı, çocuklarınıza Müslüman Türk ismi koyamıyordunuz. Ama şimdi Bulgaristan’da Kur’an kurslarımız, imam hatip okullarımız, ilahiyat fakültelerimiz var. Camilerimiz açık ve dolayısıyla her şeyi öğrenmek için imkan fazlasıyla var. Onlardan yeterince istifade edeceksiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kapılarımızı, gönüllerimizi birbirimize her zaman açtık. Başka kardeşlerimizde geldi onlara da aynı hassasiyeti gösterdik ve verilmesi gerekenleri verdik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Canbey, kursiyerlere mushaf ve başörtüsü hediye etti.

 

İHA

Reklamlar