Bulgar medyasına konuşan eski Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Osman Oktay “Şu an söz konusu olan Peevski’yi kimin atadığı değil, devleti kimin yönettiği. Delyan Peevski ile tanışma şerefine nail olamadım, fakat Peevski bir maşadır. HÖH, artık seçmenlerinin çıkarlarını savunmuyor. HÖH kapalı kapılar arkasından yönetiliyor. dedi.osman-oktay-eski-hoh-genel-bask-yard
Osman Oktay “Ahmet Doğan’ın 12 Şubatta yayımladığı mektubu iyi analiz etmek gerek. Mektup kayboldu, çünkü Şubat protestoları, Boyko Borisov’un istifası kapıya dayandı, kimse de o mektuba dikkat çevirmedi. Bu mektubu güzelce gözden geçirirsek tehditlere değiniliyor, bugün olup bitenleri de açıklıyor.” diye konuştu.
“BULGARİSTAN’DA SİYASÎ OLİGARŞİK MODEL HÖH İLE ÇAR İKTİDARIYLA BAŞLADI”
Eski Genel Başkan Yardımcısı Osman Oktay, Bulgaristan’da siyasȋ oligarşik modelin 2001 yılında HÖH ile Çar koalisyonu döneminde başladığını belirtti.
Oktay, o dönemde oyunun büyük olduğunu ileri sürdü.
Oktay, o dönemde iktidar kurulurken Vızrajdane (Uyanış) kulübünün ekonomik kalkınma kuruluna girdiğini, böylece çeteler hükümetinin başladığını ve ülkenin mafyalaştırıldığını açıkladı.
Oktay “Şu an değişen bir şey yok.” ifadesini kullandı.
Oktay “Korporatif Bank, devletin parasıyla siyasetçilerin, medyaların ve kamuoyunun nasıl denetlendiğinin bir örneğidir.” şeklinde yorumladı.
“ERKEN SEÇİME GİDİLECEK”
Osman Oktay, büyük bir itimalle Mayıs ayında erken seçime gidilme olasılığı olduğu kaydeti ve 2 seçim olabileceğini, hükümetin protestocuların baskısına dayanamayacağını, Başbakan Oreşarski’nin her sokağa çıktığında takip edileceğini savundu.
“DEVLETİ SARAYLARDAN AHMET DOĞAN YÖNETİYOR”
Oktay “Sergey Stanişev, Delyan Peevski’yi Devlet Millȋ Güvenlik Ajansı (DANS)’a HÖH’ün teklif ettiğini itiraf etti.” ifadesine yer verdi ve “Birkaç gün sonra ne oldu?” sorusunu sordu.
Osman Oktay sözlerini şu şekilde tamamladı: Lütvi Mestan buraya geldi parmak salladı, biraz tehdit savurdu, Stanişev de kabuğuna çekildi. Yine Peevski’nin ortak adaylığından söz edilmeye başlandı. Bu da hükümeti kimin yönettiğini gösteriyor. Bütün bunlar Ahmet Doğan’ın başının altından çıkıyor. Devlet, korku ve koalisyon ortaklarına baskıyla saraylardan yönetiliyor. Bakın dün ne oldu. Anayasa Mahkemesi’nin Peevski ile ilgili kararını yorumlamaya kimse cesaret edemedi, çünkü korkuyorlar. Boyko Borisov bile ağzını açamadı. Bu da bütün siyasetçilerin aynı merkeze bağlı olduğunu gösteriyor.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar