Bu yıl 21 Ekim Kırcaali Günü münasebetiyle Kırcaali Belediyesi’nin düzenlediği kutlama programına Almanya Kırcaali ile Kutluyor başlığı altında Almanya Büyükelçiliği de 10 günlük bir programla katılacak. 14 ile 25 Ekim tarihleri arasında şehirde, Almanya’nın kültürünü tanıtan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Program, birçok sergi, atölye çalışmaları, tiyatro oyunu ve film festivali içeriyor. kircaali-gunu-almanya-buyukelciligi-ile-ortaklasa-programlakutlanacak
Bugün Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ile Almanya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Matthias Denert düzenlenen basın toplantısında programı tanıttılar.

Sayın Azis, “Kırcaali Günü’nü Almanya Büyükelçiliği ile birlikte kutlamamıza dair ricamızın yerine getirilmesinden çok memnunuz. Almanya Büyükelçisi Matthias Hyofner de bizi kırmadı, 21 Ekim’de resmi kutlamalara konuk olacak” diye açıkladı. Kırcaali Belediyesi’nin programında ulusal şampiyonanın bir aşaması olarak kadınlar için ralli yarışması, Petya Karakoleva adına çocuk edebiyat yarışması, Rodopların Üzerinde Işıklar başlığında çocuk sanatı için ulusal günler, bilek güreşi turnuvası, Prostor Parkı’nda sergilenen uçağın da resmi açılışı yapılacak.

Matthias Denert, Almanya Büyükelçiliği’nde daha önceden de Bulgaristan’da Almanya Günleri düzenlendiğini, fakat bu kadar kapsamlı program olmadığını paylaştı. Bunun ise Kırcaali’de olmasının sebebi Kırcaali Hristo Botev Yabancı Diller Lisesi ile sürdürülen iyi ilişkiler olduğunu belirtti. Denert, Kırcaali’nin mükemmel altyapısı, il merkezi olup Almanya ile iyi ilişkilerde bulunduğunu ve bunun için uygun bir şehir olduğunu kaydetti. Denert, programda yer alan en önemli etkinliklere dikkat çekti. Alman genç müzik grubu Gankino Circus’un 19 Ekim’de saat 18.00’da Kuzey Arpezos Parkı’nda Kırcaalili hayranlarıyla buluşacağını açıkladı. Müzisyenler, özellikle bu konser için rock, rap ve tekno karışımı modern müzik parçalarına Balkan ritimleri kattıklarını açıkladı. Goethe Enstitüsü’nün 14 Ekim’de saat 14.00’da Birleşik Çocuk Merkezi’nde Musik +X konulu resim sergisi de açacak.
En küçük seyirciler için 23 Ekim’de saat 11.00 ve 16.00’da Kırcaali Devlet su salonunda Bulgarca olarak Alman oyunu Hansel ve Gretel oynanacak.

22 Ekim’de Biznes İnkübatör salonunda Alma-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası ve Mesleki Eğitim İçin Bulgar-Alman Merkezi’nin temsilcileri arasında görüşme düzenlenecek.

Almanya Büyükelçisi Matthias Hyofner, Kırcaali’de 20 Ekim’de saat 16.00’da Belediye Kültür Merkezi’nin fuayesinde İrina Ruppert’in Vatan adlı resim sergisinin açılışını yapacak. Ressam, Kazakistan’dan Almanya’ya göç etmiştir.

Programda komedi film festivali de dikkat çekicidir. Filmler 17-25 Ekim tarihlerinde Hristo Botev Lisesi ve Plovdiv Üniversitesi’nin Kırcaali Şubesi’nde gösterime sunulacak. Tüm filmler Bulgarca altyazılı olacak. Tüm etkinliklere giriş ücretsiz olacak.

Belediye Başkanı Hasan Azis, kültürel ve iş ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Almanya Büyükelçisi ve bir Alman belediyesi ile kardeş olunması fikrini paylaşacağını açıkladı.

Basın toplantısının sonunda Matthias Denert, Hasan Azis’e büyük bir şemsiye hediye etti. Başkan, hava şartları kötü olsa da Kırcaali Günü programının gerçekleştirilmesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar