Bulgaristan Tarım Gıda ve Orman Bakanı Desislava Taneva, farklı sektörlerden üreticilerle birlikte gazetecilere verdiği brifingde, “Bulgaristan’da mevcut gıda ürünleri tüm ihtiyaçları karşılamak için yeterli miktarda bulunuyor” dedi. Vatandaşların gıda ürünleri stoklamak için marketlere akın etmemesi çağrısında bulundu. Üreticiler de yeterli miktarda tahıl, süt, et, balık ve konserve yiyecekler olduğuna kanaat getirdiler.

Ekmek, süt ürünleri, et ürünleri, balık, konserve, su ve alkolsüz içecek üretici birliklerinin temsilcileri, “Bulgaristan halkını en az iki yıl beslemek için yeterli gıda, hammadde ve ürün var” diye güvence verdiler. Onlar insanları rahatlatmak için hep birlikte Bakanlar Kurulu binasında gazetecilere brifing verdiler.

Bakan Taneva,” Herhangi bir gıda stoklaması, aile bütçesine etki edecek ve gıda israfı ile sonuçlanacaktır. Bu anlamsız birşey” diye çağrıda bulundu.

Taneva,” Bulgar gıda üreticileri son derece rekabetçi ve tamamen iç tüketimi karşılıyor” diye kaydetti ve bununla birlikte ürün ihraç ettiğimizi anımsattı. Bakan,”Tahıl üreticileri, yeni mahsul olmasa bile, birkaç aydan beri iki yıla kadar yetecek kaynaklara sahiptir. Bu yönde endişelenmenize gerek yok” diye rahatlattı.
Bulgaristan Fırıncılar ve Tatlıcılar Birliği Başkanı Mariana Kukuşeva,”Ekmek ve tatlı ürünleri endüstrisinde panik için neden yok, düzenli talepler var, ekmek için daha fazla talep var, bu bizi memnun ediyor. Hammadde konusunda endişe duyan bir üretici yok” diye güvence verdi.

Balık Üreticileri Birliği temsilcileri, “Balık tutmayı bıraksak bile bir yıl boyunca tüm Bulgaristan halkını balıkla besleyebiliriz” dediler.

Bakanlık görevlilerinin evden çalışma modeline geçtiklerini belirten Taneva,” Hastalık vakalarını azaltmak için bu sosyal izolasyonu sağlamanın garanti altına alınması üzere olağanüstü hal gereklidir. Riskli olabileceğinden şüphelenmemize gerek yok, virüs harici bir ortamda var olamaz ve yaşayamaz. Sektörümüz en yüksek hijyen gereksinimlerini karşılar” diye rahatlattı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar