İzmir Büyükşehir Belediyesi, “dünyanın en büyük kukla festivali” olan “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında 10 ilçede ücretsiz gösterimler yapılacak.Kaynak: “Uluslararası Kukla Günleri” İzmir’de başlıyor

26 ülkeden 50 kukla tiyatrosunun geleceği kentte, Büyükşehir Belediyesi’nin “Gezici Sanat Kamyonu” da festival coşkusunu cadde ve meydanlara taşıyacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 12’ncisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 26 ülkeden 50 kukla tiyatrosuna ev sahipliği yapacak. 1-18 Mart tarihleri arasında 58 mekanda 58 gösterinin sahneleneceği dev organizasyon, bu yıl da “dünyanın en büyük kukla festivali” olma özelliğini sürdürecek. İzmir’in “dünyanın kukla başkenti” yapmaya aday etkinliğe ABD, Almanya, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, Litvanya, Romanya, Rusya, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye’den sanatçılar katılacak.

Festival direktörlüğünü Selçuk Dinçer’in üstlendiği “İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Gaziemir, Seferihisar, Bornova, Kınık, Çiğli, Selçuk, Beydağ, Torbalı, Ödemiş ve Kiraz’daki çocukları 15 ücretsiz kukla gösterisi ile buluşturmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Gelişim için kuklayı izleyin” sloganıyla yola çıkan festival gruplarının coşkusunu,  “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” ile kentin dört bir yanına taşıyacak.

 

11 ilçede ücretsiz oyun

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kukla gösterimlerinin programı şöyle:

1 Mart’ta Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde 11.00 ve 14.00’te Almanya’nın “Mutlu Yıllar” isimli oyunu sahnelenecek.

5 Mart Pazartesi günü Seferihisar Kültür Merkezi’nde Hollanda’nın “Eller Yukarı” oyunu izleyicilerle buluşacak. Oyunun seansları 14.00 ve 20.00.

Bulgar kuklacılar, 6 Mart Salı günü Bornova Kültür Merkezi’nde, 7 Mart’ta Kınık Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda, 8 Mart’ta Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 9 Mart Cuma günü Çiğli Kültür Merkezi’nde 11.00 ve 14.00 saatlerinde “Ormanda Eğlence” isimli oyunu sunacak.

12 Mart ‘ta yine Bulgar kukla ekibi “Küçük Büyücüler” kukla adıyla 11.00 ve 14.00’te Selçuk Kültür Merkezi’nde, 14 Mart’ta Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde ve 15 Mart’ta Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

13 Mart saat 13.30 ve 20.00’de ise Beydağ Belediyesi Düğün Salonu’nda Brezilyalılar “Guga Morales” oyununu sahneleyecek.

 

Kukla coşkusu sokaklara taşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” de kukla festivali kapsamında yollara çıkacak. İzmir’in en işlek cadde, meydan, metro ve vapur çıkışlarında sahnelenecek oyunlar, vatandaşları festival coşkusuna ortak edecek. Festival kapsamında kentte bulunan Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Fransa, İspanya, İtalya, Japonya ve Yunanistan’dan gelen sanatçılar, 15 farklı meydanda, 4 metro çıkışında ve 3 vapur iskelesinde oyunlarını sahneleyecek.

Gösterimler Kıbrıs Şehitleri, Buca Kasaplar Meydanı, Karşıyaka Çarşı, Konak Meydanı, Konak Sevgi Yolu, Bornova Cumhuriyet Meydanı, Gültepe, Alsancak Dominik Caddesi, Bornova Küçük Park, Kıbrıs Şehitleri İsmail Sivri Heykeli Önü, Konak Meydanı Kemeraltı Girişi, Bornova Meydanı, Bayraklı Sevgi Yolu, Çiğli Kasaplar Meydanı, Göztepe Denizatı Heykeli Önü. Ege Üniversitesi, Bornova, Fahrettin Altay Üçyol metro çıkışı ve Karşıyaka, Alsancak, Konak vapur iskelelerinde gerçekleşecek.

 

Medya Ege

Reklamlar