İçişleri Bakanlığı (MVR) Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Bakan Valentin Radev ile Uluslararası Göç Örgütü Genel Müdür Yardımcısı Laura Thompson arasında görüşme yapıldı. Görüşmede MVR ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) göç politikasında fikir birliğine varılması yönünde çalışacakları anlaşıldı.

Radev, “IOM, iade, yeniden entegrasyon, yabancıların entegrasyonu, uygulanan göç politikaları konusunda Bulgar toplumunun farkındalığını artırma ve insan ticaretini önleme ve mücadele gibi alanlarda MVR’nin kilit ortağıdır” dedi.

Radev, IOM’ün ülkede kalan kaçak göçmenlerin geri gönderilmesi için Bulgaristan’ın göç politikasına verdiği destekten ötürü Thompson’a teşekkür etti. Bakan, bu sürecin gönüllülüğünü teşvik etme vurgusu yaptı.

Gönüllü dönüşlerin yaklaşık yüzde 70’i, IOM tarafından uygulanan gönüllü geri dönüş programları kapsamında desteklenmektedir.

Bakan Radev, Ortak Avrupa Sığınma Sistemi reformunda ilerlemeye yönelik çalışmaların sürdürülmesinin Bulgaristan Dönem Başkanlığı’nın önündeki en önemli görevlerden biri olduğunu vurguladı.

Thompson, “Süreç karmaşıktır, ancak adil bir göç yönetim sistemi gerçekleştirdik” diye vurguladı.

Thompson ayrıca, Küresel Göç Paktı’nı kabul etme konusunda görüş birliğine varılması gerektiğini vurguladı ve AB Konseyi Bulgaristan Dönem Başkanlığı sırasında bu diyalogdan kalıcı sonuçlar elde edileceğine olan güvenini dile getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar