Sofya’da düzenlenen Adalet ve İçişleri Konseyi’ne katılmadan önce basına açıklamada bulunan Avrupa Birliği (AB) Adalet, Tüketici ve Cinsiyet Eşitliği Komiseri Vera Jourova, “Bulgaristan’ın yargı sisteminin yolsuzluk ve organize suçla mücadelede daha verimli olmasını istiyoruz. Bulgaristan’ın yaptığı reformlardan somut sonuçlar alınmasını istiyoruz” dedi.

AB Komiseri, bugün internet alanındaki hukukun üstünlüğü, nefret dili ve yasadışı içerik konusunda görüşünü sunacağını vurguladı. Ayrıca, Avrupa Komisyonu’nun vatandaşların yargı ve yolsuzlukla ilgili yeni reforma karşı protesto gösterisi yaptıkları Romanya’daki durumu yakından takip ettiğini belirtti.

Yourova ayrıca, Avrupa Komisyonu’nun yargının daha fazla bağımsızlığına, etkinliğine ve halkın ona güvenini artırmasına yol açacak reformları görmek istediğini de belirtti. AB Komiseri, Romanya’da olan bitenlerin, işlerin doğru yönde gitmediği yönünde endişe verici bir sinyal olabileceğini ve Avrupa Komisyonu’nun diyalog isteğini dile getirdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar