TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, T.C. Sofya Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıda Bulgaristan’da bulunan soydaş dernekler ve STK yetkilileri ile bir araya geldi.

Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın üye olduğu dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin yanı sıra soydaş gazeteci ve yazarların da katıldığı toplantıda TÜRKSOY hakkında bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılara TÜRKSOY’un faaliyet alanı, misyonu ve düzenlediği etkinlikler hakkında bilgi aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Teşkilatın Bulgaristan’daki faaliyetlerinin artırılması ve etkinlik yelpazesinin genişletilmesi konusunda mevcut olanakları değerlendirdi.

Toplantıya katılan dernek ve STK’lar hakkında Sayit Yusuf’a bilgi veren yetkililer, önümüzdeki dönemde TÜRKSOY ile Bulgaristan’daki Türk dernekleri iş birliğinde düzenlemesi planlanan etkinliklerin çeşitlendirilmesi ve faaliyetlerin artırılmasına ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

 Toplantıya katılan dernek ve temsilcileri:

“Türk-Bulgar Kadınları Dostluk Derneği” (TUBUKADD) Başkanı Gülay İspir (Sofya),

“İki Dilliler Derneği” Başkanı Dr. Aylin Fırıncı (Sofya),

“Bulgar-Türk İş Kadınları Derneği” Kurucu Başkanı Türkan Duman (Sofya),

“Bulgar-Türk İş Kadınları Derneği” Kurucu Başkanı Saliha Emin (Sofya),

Yazar Sabri Alagöz,

“Kırcaali Haber” gazetesi ve sitesinin sahibi, “Ömer Lütfi Derneği”nin Sekreteri ve “Türk Kültür ve Sanat Derneği”nin Başkanı Müzekki Ahmet,  

“Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenler Derneği” üyesi, emekli Türkçe öğretmeni

“Bulgar-Türk Rodop Folkloru ve Kültürü Derneği” Başkanı Zekiye Hasan,

“Mestanlı – Zeybekler Derneği” Başkanı Metin Hasan,

Eğridere (Ardino) Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mümünhocov

Kırcaali Haber

Reklamlar