Devlet Tarım Fonu (DFZ), çiftçilere yönelik sulama desteği başvurularının 2 Ekim tarihine kadar alınacağını duyurdu. Yardım, Ukrayna krizi sonrasındaki gelişmelerin bir parçası olarak onaylanmış devlet tedbirlerinin bir yansıması olup, bu amaçla ayrılan bütçe miktarı 16 milyon leva olarak belirlendi.

Sulama desteği, çiftçilerin sulama maliyetlerinin yüzde 80’ine kadar telafi edilmesini amaçlamaktadır. Destekten yararlanabilmek için çiftçilerin, bir su tedarikçisi ile sulama sözleşmesi yapmış olmaları gerekmektedir. Hizmet sağlayıcılarının, 30 Ekim’e kadar sözleşme yapan ve su faturasını ödeyen her çiftçi için yapılan ödeme bilgilerini DFZ’ye iletmeleri gerekmektedir.

DFZ, uygun başvuru sahiplerine 30 Kasım’a kadar ödemeleri gerçekleştirecektir. Sübvansiyon ödemeleri, tüm idari kontroller tamamlandıktan sonra hesaplara aktarılacaktır.

Maksimum yardım miktarı işletme başına 250,000 avroya kadar olup, ancak bu miktar Ukrayna kriziyle ilgili diğer devlet yardımlarıyla birleştirildiğinde geçerlidir.

Yardımın nasıl uygulanacağına dair yönergeler, DFZ’nin resmi web sitesinde bulunabilir. Destek başvuruları, DFZ’nin bölge müdürlüklerinde kabul edilecektir.

BG Haber

Reklamlar