Türkiye Ve Bulgaristan arasında turizm güzergahı oluşturulacak

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen AB projesinde Türkiye ve Bulgaristan arasında turizm güzergahı oluşturulacak.bulgaristan kırklareli burgaz ile ilgili görsel sonucu

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanse edilen Interreg – IPA Bulgaristan Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Joint TOUR – Bulgaristan – Türkiye sınır ötesi bölgenin cazip bir turizm bölgesi olarak tanıtımı için Ortak Girişimi Projesiyle Burgaz – Haskovo – (Hasköy) – Yanbol – Kırklareli – Edirne güzergahında en az iki tane turistik ürün geliştirileceği bildirildi.

106 bin dolarlık proje

Açıklamada, “22 Mart 2017 tarihinde proje ana ortağı Burgaz Turizm Birliği, Bulgaristan Turizm Bakanlığı ve Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hibe desteği alacağı proje sözleşmesi imzalandı. Projenin toplam maliyeti 106 bin 64,85 dolar olup, bu finansmanın yüzde 85 oranındaki tutarı Katılım Öncesi Maki Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, yüzde 15’i ise her iki ülkenin ulusal katkısı olarak sağlanmakta. Projenin amacı tanıtım faaliyetleri ve bölgedeki kaynakların ve turizm olanaklarının reklamıyla sınır ötesi hedef bölgede turizm potansiyelini kullanma olanaklarının arttırılması. Projeyle sınır ötesi bölgede turizm hakkında bilgilere erişimin iyileştirilmesi ve turistik destinasyon olarak bölgeye ilişkin bilgilerin arttırılması hedefleniyor” denildi.

Bölgenin turizm potansiyeli belirlenecek

Projenin çerçevesinde sınır ötesi bölgenin turistik destinasyon olarak tanıtılmasına yönelik ortak bir plan hazırlanacağı belirtilen açıklamada, “İnternet üzerine 3 turda reklam kampanyası gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda Kırklareli Turizm Müdürlüğü, Kırklareli Turizm Fakültesinden 2 araştırma görevlisiyle anlaşmaya varıp, bölgenin turizm potansiyelinin belirlenmesi ve Bulgar uzmanlarla ortak tanıtım planın hazırlanması konusunda çalışmalara başladı. Projenin ilk 3 ayı geride kaldı. En kısa zamanda Kırklareli Merkezde uzmanlar tarafından tüm hedef sınır bölgelerin turizm potansiyeli ele alınacak bir çalıştayın yapılması planlanmıştır. Çalıştayda proje ortakların ve müdürlüğün uzmanları elde ettikleri verileri ve bulguları yerel paydaşlarla paylaşmaları beklenmektedir” şeklinde bilgi verildi.

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan ise, “Sınır bölgesi olmamızın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendirip, özellikle proje çerçevesinde de ele alınacak olan Uzak Doğu turistlere ve yerel Avrupalı turistlere tüm iki ülkenin bu sınır bölgelerinin güzelliklerini ortak bir güzergah içerisinde tanıtmamız, bölgenin ziyaretçi sayısının muhakkak artış sağlayacağına inanıyoruz. AB tarafından da desteklenmiş olan projemizle bunu hedefliyoruz” diye konuştu.

bulgaristan kırklareli burgaz ile ilgili görsel sonucu

Reklamlar