Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Vakfı, Derneği ve KONSİYAD Konya iş adamları derneği ile birlikte Bahçelievler Öğretmen evinde İstanbul Konya Dernekleri Programına katıldı.

Konya Milletvekilimiz ve 62. 63 ve 64. Hükumetlerin Başbakanı Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU ile Ülke Çapındaki ve Balkanlardan STK Başkanları ile İstanbul’da Konsiad ve Konyalılar Derneğinin Ev Sahipliğinde 22/07/2017 Cumartesi Günü Biraraya Geldiler

Ülkemizin Dört Bir Tarafında Konya, Karaman, Niğde ve Balkan Sivil Toplum Kuruluşlarının Davetli Olduğu Programımız Kahvaltı İle Başlayıp, Sohbet ve İstişare İle Devam Etti.

Program Akışında Konsiad Başkanımız Kemal ÇELİK, Konyalılar Derneği Başkanımız Kudret FİKİRLİ, İstanbul Milletvekilimiz Abdullah BAŞCI ve Bazı İl Dernek Başkanları Haziruna Hitap Etti.. Çekilen Aile Fotoğrafları Ardından Program Sona Erdi. Davetimize İcabet Eden Başta Karaman, İzmir, Antalya, Ankara, Bursa, Yalova, Kocaeli, Balkanlar ve Niğde Sivil Toplum Kuruluşları katıldılar.

Tüm Türkiye’de bulunan Konyalılar Konya, Bozkır, Karaman, İzmir, Bursa’dan ve Balkanlardan gelen dernek Başkanları ve yöneticileri ilk defa İstanbul’da bir araya geldiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Kudret FİKİRLİ yaptığı toplantıya katılan eski Başbakan Davutoğlu’na ilgi büyüktü. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Bozkır Belediye Başkanı, Bursa ve İzmir Dernek Başkanları, İstanbulda bulunan Konya, Nide, Balkan dernek başkanları federasyonlar, İstanbul Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet CEYLAN, BULTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Rafet ULUTÜRK, birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Kudret FIKİRLİ’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra Konya vakıf, dernek Başkanı, İzmir, Bursa ve Balkanlardan gelen Başkanlar konuşma yaptıktan sonra Bozkır Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili birer konuşma yaptılar.

BULTÜRK’ü temsilen toplantıya katılan Aydın FİDAN ve BULTÜRK Genel Başkanımız Sn. Rafet ULUTÜRK “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü 50 yıllık mücadele” kitabını ve derneklerin içerisinde kendi gazetesini çıkaran bir dernek olduğumuzu ve BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN SESİ GAZETESİNİ son 121 Sayısını Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’na taktim ederken: “Sayın Başbakanım bu ülkede sadece haklı olmak yetmediğini öğrendik yani bir toplum organize olmaz ise hiç kimse onu kala almadığı ortadadır. Bu nedenle öncelikle bir koordinasyon merkezi oluşturmak gerekir. Yani merkezin olmadığı bir yerde güç olmayacağı aşikardır. O sebeple ilk önce bir merkez oluşturulmalı ve kararlar bu merkezden çıkmalı.” dedi.

 

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı ise, “İstanbul’da Konyalılar bir güç oluşturduk. Tüm dernek başkanlarımızla ileride çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bozkır belediye Başkanı “Türkiye’nin birlik beraberlik içinde iyi bir dünyayı, bu birliktelik ruhunda çocuklarımıza verebiliriz. Onlara iyi bir dünya oluşturmak için birliğimizi en üst düzeyde tutalım” dedi.

Ardından Davutoğlu, davetlilere seslendi. “Sizlerle gurur duyuyorum. Dışişleri bakanlık döneminde başbakanlık döneminde de yüzümüzü asla kara çıkartmadınız. Hepinizin alnından öpüyorum. Konya’ya olan bağlılığımızı ihmal etmeyeceğiz. 15 Temmuz gibi ne kadar ihanet yaparlarsa yapsınlar kimse başımızı eğdiremez. Konyalılar arasında bağlılık da ne gerekiyorsa her zaman yanınızdayız. dedi.

Şöyle Devam etti “İsrail devleti Müslümanların topraklarını santim santim gasp ederek tarihin en sistematik işgal süreçlerinden birini tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede Kudüs’te her geçen gün artarak uygulanan baskı ve cinayet politikasının Mescid-i Aksa’ya kadar uzanmış olması kabul edilemez.

Ne yazık ki, İsrail’in bu suçları işlerken büyük güvencesi son Körfez krizinde de görüldüğü gibi kendi iç sorunlarına gömülmüş İslam ülkeleridir. Mescid-i Aksa’nın ve Doğu Kudüs’ün çevresinde ve içinde haftalardır artarak devam eden cinayetlere, yasaklara, baskılara anlamlı bir tepki verilmemiş olması İsrail’i rahatlatmaktadır.

Kuruluş gerekçesi bizzat Kudüs ve Mescid-i Aksa olan İslam İşbirliği Teşkilatı daha fazla sessiz kalamaz. İslam ülkelerinin en büyük çatı örgütü olarak en kısa zamanda Kudüs gündemli toplanmalı ve çözüm yolları aramalıdır. Arap Ligi ve Körfez İşbirliği Teşkilatı da iç sorunlar ve üyeler arası ihtilaflardan kafasını kaldırıp ortak sorunumuz olan Kudüs ile ilgilenmelidir. Daha önce birçok kez gördüğümüz hataları tekrarlayarak iç meseleler yüzünden İsrail’in Müslümanların kutsal mekanlarında istediğini yapmasına seyirci kalmanın utancını kimse taşıyamaz.

İş Konya, iş Türkiye Cumhuriyeti olursa hepimiz tek yüreğiz. Bize herkes Konyalı, biz herkesi kucaklarız. Türkiye’de Konyalıları görmezden gelemezler. Bu topraklara Hz Mevla’nın dediği gibi muhabbet tohumları ekmeye geldik” dedi.

Program sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm  misafirler ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aydın FİDAN

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Reklamlar