Bulgaristan’ın ulusal televizyon kanalı işgal altında bulunan Kırım’ı Rusya’nın toprağı olarak gösterdi. Ancak Ukrayna Büyükelçiliği’nin protestosundan sonra bunun bir “teknik hata” olduğunu savundu.

Bulgaristan’da yayın yapan bTV adlı televizyon kanalı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım yarımadasının yer almadığı Ukrayna haritasını yayınladığı için Ukrayna’nın Bulgaristan Büyükelçisi’ne yazılı özür mesaji gönderdi.

Ukrayna’nın Bulgaristan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Nikolay Baltaji, “Nihayet ulusal bTV televizyon kanalının yönetiminden Kırım’ın yer almadığı Ukrayna haritası yayınlandıkları için yazılı özür alındı. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne kastetme girişimleri başarısız olmaya mahkumdur!” diye kaydetti.

Bulgaristan’ın bTV televizyon kanalı, 7 Temmuz tarihinde “Bu Sabah” adlı programında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın yer almadığı bir Ukrayna haritası yayınladı. Aynı gün Ukrayna’nın Bulgaristan Büyükelçisi Nikolay Baltaji, protesto bildirerek kanaldan resmi şekilde özür dilemesini talep etti.

Bu, Bulgaristan’da meydana gelen ilk hatalı harita olayı değil. QHA’nın daha önce bildirdiği üzere Bulgaristan’ın ulusal televizyon kanalı, 25 Ocak tarihinde yayınlandığı bir röportajda işgal altında bulunan Kırım’ı Rusya’nın toprağı olarak gösterdi. Fakat Ukrayna Büyükelçiliği’nin işe karışmasından sonra televizyon kanalı “teknik hata” olduğunu savunarak özür diledi.

 

Reklamlar