Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev’in bir milletvekilinin sorusuna verdiği yazılı cevaptan Türkçe dersi okunan okulların müdürlerinin mevcut eğitim-öğretim yılı için yeni Türkçe ders ve yardımcı ders kitap talebinde bulunmadıkları anlaşıldı. Bakan, yazılı cevabında Kasım ayında Şumnu okullarında 1. – 8. sınıflarda okuyan öğrencilere dağıtılan yeni basılan Türkçe ders kitaplarının ise Eğitim ve Bilim Bakanlığının ilgili yönetmeliğe göre ders kitapları ve yardımcı ders kitaplarını değerlendirme ve onaylama prosedürü kapsamına girmediğini belirtti.

Bir ay önce Bakan Vılçev, bir siyasi partinin Şumnu bölgesinde okullara Türkçe yardımcı ders kitapları dağıttığını duyurmuştu. Ancak bu ders kitaplarının bakanlığın onayı olmaksızın dağıtıldığını belirtmişti.

Bakan’ın ifadelerine göre bu olayda en endişe verici ve kabul edilemez şey, yardımcı ders kitaplarının adını vermek istemediği bir siyasi parti ofisi tarafından dağıtılmasıdır.

Cevaptan eski Eğitim ve Bilim Bakanlarının emirnamelerine göre 2012-2015 döneminde yürürlükteki düzenlemeler doğrultusunda Fiber Print Yayınevi tarafından hazırlanan 1-2-3 ve 4.sınıflar için ana dili Türkçe ders kitapları onaylandığı da anlaşıldı.

Mevcut eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okul müdürleri, önceki yıllardan kalma çok sayıdaki ders kitabını kullanmaya devam edeceklerini belirterek, yeni Türkçe ders kitapları talebinde bulunmamışlardır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar