Mersedes-Benz, Renault ve Ford gibi markalar için araba parça üretimi yapan Japon şirketi Yazaki, dün düzenlenen törenle Dimitrovgrad (Kayacık) kasabası yakınında inşa ettiği Bulgaristan’da üçüncü fabrikasını hizmete açtı.

Yeni fabrikada görevli eleman sayısının yıl sonuna kadar 1000’in üzerine çıkması bekleniyor. Yeni fabrika, Sliven (İslimye) ve Yanbol şehirlerinde de fabrikaları bulunan otomotiv ana sanayilerin kablo sistemleri tedarikçisi Yazaki’nin ülkemizdeki üçüncü en büyük üretim tesisidir. Şirketin 100 milyon leva yatırım yaptığı yeni fabrikasında başlıca Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için üretim yapılacak.

Şimdiye kadar yeni fabrikada çalışanların sayısı 800 kişiye ulaştı. Eleman sayısının 2018 yılının sonuna kadar 1500’e ulaşması, daha sonra ise verilen siparişlere göre 3 000’ün üzerine çıkması bekleniyor.

Yazaki Bulgaristan Şirketinden verilen bilgiye göre şirket, üretim, kalite kontrol, mühendislik, program yönetimi, lojistik, finans, insan kaynakları ve bilgi teknolojileri bölümlerinde çalışacak eleman alımı yapmaya devam ediyor. En çok sayıda eleman alımı üretim operatörü pozisyonu için yapılacaktır. Bu pozisyon mesleki yeterlilik ve önceden deneyim gerektirmez, çünkü tüm çalışanlara teorik ve pratik eğitim veriliyor. Üretim operatörlerinin işe giriş maaşı 750 leva. İkramiyeler, gıda kuponları, ücretsiz ulaşım kartları ve başka sosyal yardımlar içeren sosyal yardım paketi de bu miktara dahildir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar