27 Aralık 2017 tarihinden itibaren otomobillerini satan kişilerin satış sözleşmesinin bir örneğini İçişleri Bakanlığı (MVR) Trafik Denetleme Genel Müdürlüğüne (KAT) verme zorunluluğu kaldırılıyor. Bu kolaylık getiriliyor, çünkü bu tarihten itibaren polis ile noterler arasında veri bağlantısı devreye girecektir.

Konuyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanlığı (MVR) Trafik Denetleme Genel Müdürü Boyko Ranovski, 27 Aralık’tan itibaren Bulgaristan’da trafiğe kayıtlı araç satın alanlara bu aracın kaydını yaptırmak için bir ay süre tanınacak. Bu süre Bulgaristan vatandaşı olan Avrupa’dan araba alanlar için de geçerlidir.

Ranovski’nin ifadelerine göre şimdiye kadar yürürlükte olan mevzuatta bir aracın tescil işlemini veya yeniden tescil işlemi için her hangi bir süre belirlenmiş değil. Fakat 27 Aralık’tan sonra vatandaşlara aracının kaydını yapacağı veya yeniden kaydını yapacağı bir aylık süre tanınacaktır. Bu süre dolduktan sonra tescil kaydı yaptırmayan araç sahiplerine KAT tarafından ceza uygulanacaktır.

Satış işleminden iki ay sonra araç sahipleri tescil kaydını veya yeniden tescil kaydını yaptırmadıkları takdirde aracın tescili otomatik olarak iptal edilecektir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar