İçişleri Bakanlığı Burgas Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Tsarevo Belediye Başkanı Georgi Lapçev, sel ve yoğun yağış nedeniyle belediyede olağanüstü hal ilan etti.

Acil durum hattı 112’ye, Tsarevo bölgesinden selde mahsur kalan insanlardan ve sular altında kalan otel komplekslerinden birçok ihbar geldi.

İçişleri Bakanlığı (MVR), Tsarevo bölgesinde sağanak yağışların neden olduğu selde iki kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp olan bir kişiyi aradıklarını bildirdi.

Hem yerli halka hem de turistlere sel felaketinden korunmak için daha yüksek yerlere çıkmaları çağrısı yapıldı.

Tsarevo belediyesi, halka evlerinden çıkmamalarını ve otomobillerle hareket etmemelerini tavsiye etti, çünkü her yönde yollar kapalı.

Yıkılan köprüler nedeniyle Ahtopol, Varvara, Sinemorets ve Rezovo ile yol bağlantısı tamamen kesildi.

“Nestinarka” kamp alanındaki birçok binanın alt katları sular altında kaldı, “Arapya” kamp alanında su seviyesi 2 metreye ulaştı ve birçok araç denize sürüklendi.

“Arapya” ve “Oazis” kamp merkezleri ile Stranca yakınlarındaki Kosti köyü sular altında kaldı. Birkaç araç denize sürüklendi.

Selden etkilenen bölgelerde tahliye organizasyonu başlatıldı. İnsanların tek başlarına tahliye olmamaları öneriliyor.

Veleka Nehri taştığı için Varvara ile Sinemorets arasındaki yol kapanırken, Ahtopol-Tsarevo yolunda bir köprü çöktü.

Saat 17:30 itibarıyla Karaağaç ve Ropotamo nehirleri de taştı. Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı, olağanüstü hal durumunu yönetmek için gece gündüz çalışacak.

Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü’ne göre, metrekare başına düşen 330 litre yağışla Kosti köyü en fazla etkilenen bölgelerden biri oldu. Kuzeydoğu Bulgaristan’da Şabla belediyesine bağlı Tülenovo bölgesinde su kasırgası yaşandı.

Burgas’ta metrekare başına düşen 15 litre yağış kaydedilirken, burada nehirler temizlenmiş ve su seviyeleri normale dönmüş durumda.

BNR Burgas Radyosu’na göre, Burgas Belediyesi durumu yakından takip ediyor ve gerekirse harekete geçmeye hazır.

BG Haber

Reklamlar