Şumen’de (Şumnu) Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığı tarafından “Kuzeydoğu Bulgaristan’da İşgücü Piyasası için Fırsatlar Forumu” düzenlendi.

Forum açılışında konuşma yapan Başbakan Prof. Nikolay Denkov, “Yeterliliğin artırılması, ileri teknolojiye dayalı işlerin geliştirilmesi, Bulgar vatandaşlarının yurda geri getirilmesi  bizim bir numaralı önceliklerimizdir. Amacımız bu, hayalimiz bu, bunun için buradayız.”dedi.

Foruma Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı İvanka Shalapanova, Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Galin Tsokov, Ekonomi ve Endüstri Bakanı Bogdan Bogdanov ve İnovasyon ve Büyüme Bakanı Milena Stoycheva,  Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Katılımcıları selamlayan Şumen Valisi Prof. Dobromir Dobrev, “Sizleri Şumen’de selamlamaktan dolayı çok mutluyum. Bugün Şumen’de bakanlar “işgali” var. Başbakan bile burada. Bugün inovasyonun, ekonominin, iş dünyasının merkeziyiz; bu, Şumen’de uzun zamandır yaşanmayan bir şey. 19. yüzyılda Rönesans döneminde şehrimizin bir kültür, eğitim, maneviyat merkezi olmasıyla ünlü olduğunu ve birçok şeyin ilk kez Şumen’de başladığını ve yapıldığını biliyorsunuz.”dedi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin stratejik öneme sahip olduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök,  yetkin ve başarılı Türk iş insanlarının Bulgaristan’a yaptığı stratejik yatırımların önemine değinerek, Türk iş insanlarını Bulgaristan’da yatırım yapmaya, buradaki iş ve yatırım imkanlarını yakından takip etmeye ve fırsatları iyi değerlendirmeye teşvik ederken aynı zamanda Bulgaristan’dan Türkiye’ye yönelik yatırımların artması için çaba sarf edileceğini söyledi.

Bizim Gazete

Reklamlar