Kapıkule Sınır Kapısı‘nın Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Gümrüğü‘ne birkaç kilometre kala Bulgar yetkililerin yük araçlarını yoğun şekilde kontrolden geçirmesi sınırdan geçişleri zorlaştırdı.
kapital-andreeva-tirlar2Türk plakalı TIR soförleri Bulgar yetkililerin sadece Türk firmalarına ait araçları kontrol ettiğini savunurken, Bulgaristan Ulaştırma ve Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanlığı‘na bağlı Otomobil İdaresi Ajansı‘ndan kontrollerin rutin olduğu ve herhangi bir ayrımın yapılmadığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı‘nın basın merkezinden yapılan açıklamada ise 7-13 Ekim tarihleri arasında tüm Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde trafik polislerinin ortak çalışması olan TISPOL çerçevesinde yük araçları ve otobüslerde kontrollerin başlatıldığı kaydedildi.
Bakanlığın açıklamsında, sözkonusu denetimlerin 2013 için yıllık planda yer aldığı ifade edilerek, diğer araçlarla kıyaslandığında yük taşıtları ve otobüslerle meydana gelen trafik kazalarında ölüm oranlarının daha yüksek olduğu vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, sözkonusu kazaların büyük bölümünün araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyulmadığı için meydana geldiğine dikkati çekildi.
Аnadolu Аjansı
Reklamlar