Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yurtdışından getirilecek kurban etlerinin sınır kapılarından geçirilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. trakya-gumruk-mud-muslum-yalcin
Sınır kapılarında gerekenin yapılacağını dile getiren Yalçın, “Bunları engellemezsek ne var ne yok getirirler. Konuyla ilgili olarak elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın, Türkiye’ye et getirebilmeleri için, 3 unsuru bilmeleri gerekir. Yurtdışında kurban keserek et getirmek isteyenler, Kurban Bayramı’nda yurtdışında en az 3 gün kalmaları gerekiyor. Oradan gelecek Eti kesinlikle vakumlu ambalajlarda getirmeleri gerekiyor. Getirilecek etin kişi başı 5 kiloyu geçmemesi gerekiyor” dedi.

Allah rızası için kurban kesen vatandaşlarla sorunları olmadığını ifade eden Yalçın, “Onlar dini vecibelerini yerine getirerek buyursunlar ambalajlara koyarak getirsinler. Burada sorun, bayramı fırsata çeviren tüccarlar oluyor. Onlara yönelik çalışmalarımız var, boşuna heveslenmesinler. Biz buradayız, taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Reklamlar