Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Valeri Mladenov ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek Türkiye ile Bulgaristan arasındaki eğitim ilişkilerinin gelişmesi için fikir alışverişinde bulundu. sofya-tek-univ-rektoru-nilufer-belediyesine-ziyaretNilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bulgaristan’da öğrenim görmek isteyen Türk öğrencilerin denklik problemi yaşadığına dikkat çekerek,”Bu üniversitelerle YÖK arasındaki denklik sorununun çözülmesiyle birçok öğrenci üniversite öğrenimi için Bulgaristan’ı tercih edecektir. Özellikle de Bulgaristan’dan Bursa’ya gelen ailelerimizin çocukları tercihlerini Bulgar üniversiteleri yönünde kullanacaktır” şeklinde konuştu. Bozbey ayrıca öğrenim dilinin İngilizce olmasının da önemli olduğunu vurgulayarak “Öğrenci turizminin gelişmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Valeri Mladenov da Bulgaristan’da 4 bin civarında Türk öğrenci bulunduğunu belirterek, “Çok fazla öğrenci olması ve bu öğrencilerin büyük bir bölümünün göçmen öğrenciler olması bizim için önemli. Denklikle ilgili bazı adımlar atıldı ve şu an öğrenciler sınav şartıyla denklik belgelerini alabiliyorlar” dedi. Valeri Mladenov, Bulgaristan’da bulunan bazı üniversitelerin Yüksek Öğretim Kurumu’yla sınavsız denklik sağlanması konusunda girişimlerinin bulunduğunu da söyledi. Bursa’nın tekstil kenti olduğunu hatırlatan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Valeri Mladenov, üniversite bünyesinde Tekstil Tekniği bölümünün de bulunduğunu kaydetti.

Ziyarette, Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjiev ve BALKANSİAD (Balkan ve Rumeli Sanayici İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Şentürk de hazır bulundu.

Reklamlar