Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 52. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında gerçekleştirilen 27. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Bursa’ya gelen yabancı dansçıları ağırladı.
27-uluslararasi-altin-karagoz-halk-danslari-yarismasi-bursa
Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete; Arnavutluk, Rusya Federasyonu Başkırt Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Gambiya, Gürcistan, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Rusya Federasyonu Kuzey Osetya Cumhuriyeti, Senegal, Sierra Leone, Rusya Federasyonu Yakutistan Cumhuriyeti ve Yunanistan’dan dansçılar katıldı. Tarihi başkanlık binasındaki ziyaretin ardından konuk ekiple birlikte Tayyare Kültür Merkezi’ne geçen Başkan Altepe, Cemal Nadir Güler ve Sami Güner sanat galerilerinde açılan ve 27. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları’ndaki fotoğrafları konu alan sergiyi inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 27 yıldır kesintisiz devam eden Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın barış ve hoşgörüyü misyon edindiğini söyledi. Geçmişten bugüne her yıl artan bir heyecanla yarışmayı takip ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Her şey, sevgi ve barış ortamında gelişir. Bu büyük organizasyon, yöresel ezgilerin yanında, kardeşlik ve dostluk ortamının oluşmasını, barış ve hoşgörünün yaygınlaşmasını sağlıyor.” dedi.

Başkan Altepe, günün anısına konuklarına Bursa’yı tanıtan hediyeler takdim etti.

Reklamlar