Siyaset bilimci Petar Çolakov, iktidar koalisyonunun görev süresini tamamlama şansı olmadığını düşünüyor. Çolakov’un ifadesine göre hükümet çok skandal yaratıyor ve soru, erken parlamento seçimleri olup olmayacağı değil, ne zaman olacağıdır.

“Bulgaria On Air” televizyon kanalında yayınlanan “Denyat ON AİR” programına konuk olan Çolakov, şunları belirtti: ”Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı önümüzdeki yıl mayıs ayı göreceli olarak geç bir tarih olacak ve erken seçimler muhtemelen daha erken bir tarihte olacak”.

Meslektaşı Dimitar Ganev, mevcut siyasi durumda Boyko Borisov’un çok daha zor istifa edeceğini düşünüyor.

Siyaset bilimci, “Başbakan seçildikten bir yıl sonra istifa ederseniz, istikrar konusundaki temel teziniz çürüyebilir” diye vurguladı.

Ganev ayrıca şimdi Cumhurbaşkanı’nın şahsında açıkça bir siyasi rakiple karşı karşıya olduğu göz önüne alındığında Boyko Borisov’un iktidarın yeniden meşrulaşması için yeni ve hızlı seçimler yapmak istemeyeceğini ileri sürdü. Siyaset bilimci, Birleşik Vatandaşlar Koalisyonunun şu anda iktidarda çok iyi bir konumda olduğunu ve herhangi bir erken seçim sonucunda daha iyi bir konuma gelemeyeceğini belirtti.

Petır Çolakov, sözde vatansever partilere verilen desteğin azaldığını ve vatanseverlerin kendilerinin ne yapacaklarından emin olmadığını söyledi.

Çolakov, “Erken seçimler olursa, onların iktidarda yer alıp almayacağı belli değil, ancak iktidarda kalmaya devam ettikçe siyasi kariyerlerini gerçekten sona erdirebilirler” diye konuştu.

 

Kırcalai Haber

Reklamlar