Bulgaristan’dan 1989 yılında göç eden ve 1999 yılında şehit olan Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç adını taşıyan Kağıthane Sadabad konutlarındaki park, bakımsızlıktan çöplüğe döndü.

Todor Jivkov‘un zorla isimlerini değiştirip Bulgarlaştırmaya çalıştığı için 1989 yılında Türkiye’ye göç eden Alkılıç ailesinin oğlu Bülent Alkılıç, askerlik görevini yaparken 1999 yılında Elazığ’da şehit düştü. Şehit Er, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Kağıthane Belediyesi de, 1989 göçmenleri için yaptırılan Sadabat Göçmen Konutları’nda bulunan parka, şehidin adını verdi. Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç’ın adı, bu parkta yaşatılmaya başlandı.

HAYRAT YAPTIRDILAR 

Şehidin acılı ailesi de, oğullarının adını taşıyan parka bir hayrat yaptırdı. Şehidin anısına yaptırılan hayratın tüm masraflarını babası Sabri Alkılıç karşıladı. Baba Sabri Alkılıç, çevresi duvar ve demir korkulukla çevrilen parkın sık sık bakımını ve temizliğini de yaparak oğlunun hatırasını yaşattı. Sadabad Göçmen Konutları’na ait park, şehidin hayratı bulunduğu için manevi bir değer kazandı.

KEPÇELER PARKA GİRDİ

Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç Parkı’na, Terasevler bölgesine kanalizasyon yapılacağı için iş makineleri girdi. Kağıthane’ye yapılan Osmanlı Arşivleri binasının bulunduğu bölgeye de parkın içerisinden bir yol geçirildi. Hem yol çalışması, hem de kanalizasyon çalışması sırasında parkı korumaya alan kapı ve demir korkuluklar ile duvarlar yıkıldı, park mezbeleliğe döndü. Şehidin adına yapılan hayratın çevresi de adeta çöplüğe döndü. Parkın bakımsızlığı, Sadabad Konutları’nda yaşayan göçmenlerin de tepkisini çekti ve defalarca belediyeye başvurarak gereğinin yapılmasını istediler.

ÖNCE CAMİ YAPILACAK

Oturma grupları tahrip olan, yeterli aydınlatması bulunmayan ve inşaat molozları ile çöplerin kapladığı park için yapılan başvurular cevapsız kaldı. Semt sakinlerine, Osmanlı Arşivleri’nin bulunduğu bölümde yıkılan caminin yerine bir cami yapılacağını ve parkın bakımının da cami inşaatı tamamlandıktan sonra yapılacağı bildirildi. Park, bakımsızlık nedeniyle ürkütücü bir hal aldı.

TEL ÖRGÜ ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz günlerde, Kağıthane Belediyesi zabıtaları Sadabad Site yönetimine gelerek, site ile park arasındaki bölüme tel örgü çekmeleri talimatını verdi. Parktan, Sadabad Sitesi’ne girişin tehlike oluşturduğuna dönük şikayet geldiğini belirten zabıtalar, site yönetimine “Bu bölgeye tel örgü çekeceksiniz” talimatını verdi. Site yönetimi de, talimata uyarak Sadabad Konutları ile Şehit Komando Er Bülent Alkılıç’ın adını taşıyan hayratın arasını tel örgüyle kapattı.

Şehidin ailesi, evlatlarının adını taşıyan hayrata ulaşmak istediklerinde şimdi tel örgüyle karşılaşıyorlar.

 

 

KEMAL ÇAVUŞ’A TEPKİ

Sadabad Sitesi sakinleri, kendileri gibi 1989 göçmeni olan Kağıthane Belediye Başkanı Kemal Çavuş’un, şehidin adını taşıyan parkın bakımsızlığına duyarsız kaldığını, şehidin anısını taşıyan hayratın çöplüğe dönmesini umursamadığını belirterek tepki gösteriyor. Adını vermek istemeyen site sakinleri, “İçimizden bir belediye başkan yardımcısı çıktığı için seviniyorduk. Ama hiç bir sorunumuz çözülmediği gibi, şehidimizin adını yaşatan parkla site arasına da tel örgü çekildi” diyor. Bir başka semt sakini ise, Kemal Çavuş’un babasının bir başkasıyla yaşadığı tartışma nedeniyle göçmenlerin zaman geçirdiği Site Yönetimi Odası’nın 22 gün mühürlü kaldığını belirterek “Kahvehaneye gitmek yerine zaman geçirip sohbet ettiğimiz Site Yönetimi Odası, gerekçesiz mühürlendi. 22 gün mühürlü kaldı. Mühür söküldükten sonra da, park ile site arasına tel örgü çekildi” diyerek Kemal Çavuş’a tepki gösterdi.

Arif GÜNDOĞDU / ÖZEL HABER

Reklamlar