Ülke genelindeki 37 turizm kulübünden 160’tan fazla kadın, Ulusal Kadın Turistler turuna çıktı. Elli sekizinci kez düzenlenen ve 1 Mart’ta Razgrad’da başlatılan etkinlik, 4 Mart tarihine kadar devam edecek. En küçük katılımcı Zlatitsa’dan 10 yaşındaki Petya Georgieva ve en yaşlısı Velingrad’tan 86 yaşındaki Nedka Panayotova. Bulgaristan Turizm Federasyonu Genel Sekreteri Delka Kavrıkova, turun ikinci derece zorlukta olduğunu ve sağlıklı bir yaşam tarzı alışkanlığı kazandırmak için kadın turizmini teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen yabancılar da dahil olmak üzere, belediyedeki 60’tan fazla yerleşim yerinden 1800’den fazla kadının, yıl boyunca ulusal turizm kampanyasına katıldığını da sözlerine ekledi.

Yürüyüş, Pçelina mevkiinde başladı, ardından turistler Ostrovçe’deki Vılçite Yami bölgesine yöneldi. İkinci günkü yürüyüş güzergahı Prostorno, Topçii ve Pobit Kamık köylerinden geçiyor. 3 Mart’ta katılımcılar Razgrad’daki tarihi yerleri ziyaret edecek. Ayrıca Vızrajdane Meydanı’ndaki Ulusal bayram kutlamalarında yer alacak ve çelenk bırakacaklar.

Razgrad kulübünden yürüyüşe katılan kadın turist sayısı 10. Diana Nedelçeva, yedi yıldır, Petranka Vasileva ise 30 yılı aşkın bir süredir etkinliğe katılıyor. Her turistin yürüyüşe kişisel imkanlarla dahil olduğu gerçeğine rağmen, katılım heyecanı ve arzusunun çok büyük olduğunu paylaştılar.

Çeviri: Ayser Ali, BNR

Reklamlar