04182013-02Kuzey Yunanistan’dan esnaf ve işadamlarının Bulgaristan’dan bölgeye yapılan kaçak ticareti protesto etmek amacıyla İskeçe’de bulunan Yunanistan – Bulgaristan yolunu kapatmasından sonra şimdi de Bulgar şoförler karşı atağa geçti.

Hatırlanacağı üzere, Kuzey Yunanistan bölgesinde faaliyet gösteren esnaf ve işadamları protestolarıyla seslerini duyurmayı başarmış ve 2 ton üzerindeki araçların İskeçe – Zlatograd (Yunanistan – Bulgaristan) sınır kapısından geçmesini yasaklayan uygulama hayata geçirilmişti. Bunun üzerine Bulgaristan’daki ticaret odaları üyeleri ve Bulgar diplomatlardan oluşan bir heyet İskeçe’yi ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgilendirme talep etmişti.

Yunanistan’ın hayata geçirdiği uygulamaya tepki gösteren bu kez ise Bulgar şoförler oldu. Bulgar şoförler İskeçe’deki Yunanistan – Bulgaristan yolunu Pazartesi günü saat 11:00 – 13:00 arası trafiğe kapattı. Elde edinilen bilgilere göre Bulgar kamyon şoförleri sınır kapısına doğru giden yolun Bulgaristan tarafındaki bölümünün sadece tek şeridini trafiğe kapattı.

1 Ocak 2010 tarihinden 2013 yılı Nisan ayına kadar İskeçe’de kilit vuran işletmelerin sayısı 2.125’i buldu. Kaçak ticaretin bölgede artmasının, bölge esnafı ve işletmelerine en büyük zararı veren unsur olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stelios Moraitis “Olay Bulgaristan tarafında büyüdü, ancak esnafımız görüşünün arkasında durmaya devam ediyor. Komşu ülkeden kaçak yollarla ülkemize giren ürünler nedeniyle birçok işletmemiz kapandı ve binlerce kişi işsiz kaldı. İskeçe’deki Yunanistan – Bulgaristan sınır kapısının açılmasından sonra 4.000 ile 5.000 arası kişinin işsiz kaldığı tahmin ediliyor” dedi.

Reklamlar