İstanbulda Kurulacak olan Semerkand Bilim Ve Medeniyet Üniversitesinin tanıtım programı İlimizde yapıldı.Tanıtım Programına Hacegan vakfı genel Başkanı Prof. Dr.Halit Yanıkkaya , Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, Semerkand İl Başkanı Lütfü Yücel ve çok sayıda Sakaryalı iş adamı katıldı.semerkant unv

Açılış konuşması İl Mütevelli heyet başkanı Şahin Karaaslan tarafından yapıldı. Karaaslan ; Semerkand Üniversitesinin Hedeflerini ve manevi kimliğinin nasıl olacağını ifade etti, Ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayan üniversitelerin güven verici olması gerektiğini vurgulayan Karaaslan Semerkand üniversitesinin tamda burada devreye girdiğini söyledi ve üniversitenin tanıtım videosu katılımcılara sunuldu.

Açılıştan sonra Kürsiye ilk gelen isim Semerkand il Başkanı Lütfü Yücel oldu, Yücel Semerkand vakfı bünyesinde hizmet de bulunan tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu, Semerkand Üniversitesinin Yapılmasının Ülkemize Yapılan hizmetlerin en büyüğü olduğunu dile getiren Yücel, Semerkand Bilim ve medeniyet üniversitesinin gençlerimize kazandırılmış bir değer olacağını ifade etti .

Daha sonra TUBİAD şube başkanı aynı zamanda Sakarya üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Haluk Selvi konuşmasını yaptı, Kurulacak olan üniversitenin gayesinin diğer üniversitelerden farklı olduğunu Geçmişimizin değerlerine sahip çıkacak ve modern eğitim anlayışını teknik imkanlar bakımından sağlayacak bir üniversite olduğunu dile getirdi, prof. Dr. Selvi üniversitenin uzman öğretmenlerle donatılacağı ve eğitim seviyesinin en üst düzeyde olacağına inandığını ifade etti. Son olarak Kürsüye gelen Hacegan vakfı Genel Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Eyüp Sallabaş Konuşmasını yaptı. Konuşmasında üniversitenin logosu isim ve misyonuyla ilgili teknik açıklamalarda bulundu. Programda Semerkand bilim ve medeniyet üniversitesinin köklü değerleri ve geleneğiyle , özlemi çekilen üniversite olmak için yapılan hizmetler ifade edidi.

Üniversitenin hangi yönleriyle farklılaşacağının tesbitinin yapıldığını ve bu yönde çalışmaların hızla devam ettiği bilgisi de verildi.

Reklamlar