Sofya yakınlarındaki Vrana Parkı’nda düzenlenen törende Cebel (Şeyhcuma) Ruska Peeva Meslek Lisesi Bulgar Kızılhaç Gençlik Kolları (BMÇK) Büyük Bir Kalbe Sahip Olmak Zor Değil Kulübü Koordinatörü Sezin Sezgin, 2019 Ulusal Asalet ve Cesaret Gençlik Ödülü ile ödüllendirildi. Törende eski Başbakan Simeon Sakskoburgotski, organizatörler, resmi konuklar ve davetliler hazır bulundular.

Bulgaristan çapından cesaret, adalet, cömertlik, asalet, inanç, vatanseverlik ve dürüstlük gibi değerlere sahip 80’den fazla çocuk, 2019 Ulusal Asalet ve Cesaret Gençlik Ödülü’ne aday gösterildi. Kurucu Komitesi, onların arasından Cebel’den Sezin Sezgin’in, Varna’dan Pavlo Slavov’un, Rakitovo’dan Anna Novakova ve Simona Kürkçieva’nın ve Sandanski’den Nikola Parapanov’un ödüllendirilmesine karar verdi.

Sezin’e ödül, son iki yıl içerisinde gerçekleştirdiği çok saydaki gönüllü çalışmalarından dolayı verildi. Sezin, bir dizi yardım toplama kampanyaları düzenledi, “Meçova Spoluka-Gorska Spoluka” (Ayının Aldığı Ders Ormanda Kısmeti) başlıklı Bulgarca kukla oyununun yazarıdır ve aynı zamanda bu oyunda rol aldı. Hayırsever kız, ayrıca BÇK Kırcaali İl Koordinasyon Kurulu tarafından ilk yardım eğitim kitapçığı çıkarılması için girişimde bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar