Красимир Ангелов (Преса)
Красимир АНГЕЛОВ

Въпрос – Как ще коментирате предложението на Ахмет Доган, Делян Пеевски и Джевдет Чакъров да бъдат съпредседатели на ДПС?
Какви са реакциите сред изселниците в Турция.

Açıklama yok.БУЛТЮРК Рафет УЛУТЮРК отговаря
Ахмет Доган, от 34 години манипулира турския избирател с ДПС, изглежда че вече пътят им е свършил или е достигнал до края. Решението му между сърце и портфейл е явно – както винаги той се насочва към портфейла, съюзничеството или продажбата на ДПС на Пеевски.
Когато прочетете правилно изявленията на Доган, бивш русофил, става ясно, че сега той е настроен да се прикрие в сянката на Америка с Пеевски. Вярно е, че след като усеща че парите свършват, Доган сваля Мустафа Карадайъ от качеството му на председател и обявява Пеевски за единствен председател. В предвид идващите промени, Ахмет Доган или тези които го подвеждат усещат, че трябва да предприеме нещо, затова бързо обявява д-р Джевдет Чакъров за съпредседател преди 24 февруари, за да го включи до Пеевски.

Както знаете, на Пеевски и Ахмет Доган и на двамата влизането им в Турция все още са забранени. Следователно изглежда, че този подход с д-р Чакъров е временно решение за турските отношения и представителство пред турските избиратели. С други думи, с последната операция намерението на Ахмет Доган да свърши ДПС. Затова може да е продал ДПС на Пеевски но в краяна сметка ще има силна борба между двамата. Но ще загуби само ДПС/

Красимир Ангелов (Преса)
Красимир АНГЕЛОВ пита

Въпрос – На 31 март в Турция предстоят местни избори. Управляващата партия на президента Ердоган цели да си върне Истанбул. Възможно ли е това да се случи?

Açıklama yok.БУЛТЮРК Рафет УЛУТЮРК отговаря
Да на 31 Март е изключително важен за турската политика, защото това е денят, в който ще се реши кой ще управлява Истанбул.
Тъй като Истанбул е символ на Турция. Властта има намерение да възвърне Истанбул, който загуби през последните избори, и ще се бори с всички сили. В същото време в Истанбул се води тайна война между властта и опозицията, която е забавила обслужването на гражданите и намалила ползите.
Вече е ясно, че тези избори ще бъдат много тежки.
Властта трябва да спечели в Истанбул, в противен случай загубите ще се увеличат. Затова Имамоглу трябва да се справи не само с опозиционен кандидат, а с икономическа и политическата сила на властта.
На тези избори ние ще бъдем решаващите за Истанбул и за Байрампаша. В световен контекст, където има войни, особено в съседните страни, и където става дума за икономически усуквания. Турция, кандидатът, който представя възможни обещания за бъдещето, представя ползотворни проекти за гражданите, строи мечти за щастливо бъдеще и поддържа топъл контакт с избирателите, е този, който не става жертва на затрудненията на властта. В този контекст вярвам, че този кандидат който работи най много и с добра стратегия той ще спечели.

Красимир Ангелов (Преса)
Красимир АНГЕЛОВ пита

Въпрос – Българските изселници в Турция участват ли активно в местната политика в страната. Има ли кандидати кметове с корени от България?

Açıklama yok.БУЛТЮРК Рафет УЛУТЮРК отговаря
Българските Турци, когато пристигнат тук, се включват в политиката, икономиката и културата във всякакви области със своите собствени знания и умения. Чрез представителствата си в местната политика чрез неправителствените организации, които ги представляват, те активно предават своите искания и изисквания на упълномощените лица и винаги участват във важни области на местното управление.
По-точно казано, може да се каже, че ние Турците от България често участваме в по-скрити области на отговорност, отколкото в публично известни задачи. Например в района, в който сме, двама от заместниците на кмета на община Байрампаша са от нас и са от квотата на БУЛТЮРК. Един от тях е кандидат за кмет. А също така имаме и кандидат от CHP. Така че нашите сънародници са последователи на политическите политики и винаги са били част от решенията в Турция, където и да са.

Дори можем да кажем че на тези избори ние Българските Турци ще решат кой да спечели изборите в Истанбул. Ние в Истанбул сме около един милюн избиратели. Разликата в предишните избори на последните е 800 хиляди. Значи ние може да решим кой да спечели.

Красимир Ангелов (Преса)
Красимир АНГЕЛОВ пита

Въпрос – Какви са нагласите сред нашите изселници там, повече клонят към опозиционните партии или към управляващата?

Açıklama yok.БУЛТЮРК Рафет УЛУТЮРК отговаря
Турците в България предпочитат да гласуват за политици, които им са близки, и повечето следят изселническите организациите вместо да бъдат фанатични поддръжници на конкретна партия, поради своята структура.

Затова е грешно да се разглежда предпочитането на нашите сънародници като разделение между власт и опозиция. Те гласуват в посока на проекта, услугата или политиката, за която са убедени, че е предложена от конкретен кандидат.
Благодаря ви, че зададохте този въпрос, защото искам да напомня, че грешката на турските политици, особено на тези от България, е да считат българските избиратели за лесен, използвайки ги демографски, което често води до провал на изборите.

На тези избори ние ще бъдем решаващите за Истанбул и за Байрампаша.
Благодаря Ви.

 

Reklamlar