Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Bahar Palova, rotaryenler 10 Mart’ta Edirne’de düzenlenen geniş katılımlı bir Balkan forumunda bir araya gelecekler. “Balkanlar’da Barış İçin Rotary” başlığı altında düzenlenen foruma Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan’dan rotaryenler de katılacaklar” diye bildirdi.

Palova, ilk kez üçlü toplantının 2000 yılında Eski Kırcaali Rotary Kulübü Başkanı Stanislav Lukov’un döneminde düzenlendiğini anımsattı. O zaman Kırcaalili rotaryenler Vasil Baydanov ve Sadula Haciev organizasyonu gerçekleştirmek için aktif olarak çalıştılar.

Foruma Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin boylarındaki şehirlerde bulunan kulüpler katıldı. Üç akarsunun birleştiği ve üç ülkenin sınırlarına yakın olan Edirne, toplantı yeri seçildi.

Palova,” Kırcaalili rotaryenler olarak en büyük forumlardan birinin şehrimizde yapılmasından gurur duyuyoruz. 2015 yılında Arda nehrinin kıyısındaki Kırcaali’de yapılan beşinci toplantı, Orpheus anıtının restorasyonu ve şehrin üst tarafına kurulması ile ilgiliydi. Ona birçok bölge guvernörleri katıldı” diye anımsattı.

Bu yılki toplantı tekrar Edirne’de yapılacak. Davetiyeler, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü tarafından gönderildi. Bulgaristan, Kırcaali Rotary Kulübü’nden başka Burgaz, Filibe, Yanbol ve Haskovo şehirlerindeki kulüpler tarafından da temsil edilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar