2024 yerel seçimlerinde Bulgaristan göçmeni olan adayların sayıları artıyor. 1989 Bulgaristan göçmeni adaylarını sizler için araştırıp bir yazı haline getirip sizlerle paylaşıyoruz.

İbrahim Soytürk – CHP Bayrampaşa Belediye Kontenjan Meclis Üyesi Adayı

İbrahim Soytürk Kimdir?

1983 yılında Bulgaristan’ın Eski Zağra(Stara Zagora)-Kazanlık şehrinde, nam-ı diğer ‘Bulgraristan’ın gül diyarı’nda doğdu.

1989 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç etti. İstanbul Üniversitesi Kontrol Sistemleri Teknolojileri önlisans ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans mezunudur.

Şu an Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Yönetim Bilişim Sistemleri okumaktadır.

16 yıldır raylı sistemler sektöründe yurt içi ve yurt dışında çeşitli projeler yürüten bir şirkette kurulum, devreye alma, üretim ve servis şefliği görevi yapmaktadır.

BULTÜRK-Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği kurucu ve yönetim kurulu üyesidir.

2024 yerel seçimlerinde CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Mutlu’nun ekibinden Kontenjan Belediye Meclis Üyesi Adayı olmuştur.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

https://facebook.com/ibrahimsoyturkbg


Seyhan Özgür – Ak Parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı

Seyhan Özgür Kimdir?

1981 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğmuştur.

1989 yılında Bulgaristan’dan göç ederek Gaziosmanpaşa’ya yerleşmiştir. Öğrenim hayatına Havuzbaşı İlkokulunda başlayan Özgür, ortaokulu ve liseyi Bayrampaşa’da tamamlamıştır. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2005 yılında mezun olmuştur.

Pazarlama alanında tezli yüksek lisans programını tamamlamış,

finans alanında da doktora tezini tamamlamıştır. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

Gıda sektöründe iş hayatına devam etmektedir. Rumeli Platformu Derneği ve Balkanlara Vefa Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

İngilizce ve Bulgarca bilen Özgür, evli ve 2 çocuk babasıdır.

https://www.facebook.com/seyhan.ozgur.7


Kenan Kula – Ak Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı

Kanan Kula kimdir?

1980 yılında Bulgaristan Şumnu ilinde doğmuş olup 1989 yılında zorunlu göç ile Türkiye’ye göç etmiş ve 30 yıldır Esenyurtta ikamet etmektedir.

Önlisans işletme yönetimi mezunu olup işletmecilik yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

2008-2014 yılları arasında Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanlığı, 2009-2011 yılları arasında Teşkilat Komisyonu Üyeliği, 2011-2014 yılları arasında Ak Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, Teşkilat ve SKM Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

2014-2019 yılları arasında Esenyurt Belediye Meclis Üyeliği, Divan Katipliği, Hukuk ve İmar Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür.

2019-2024 yılları arasında Esenyurt Belediye Meclis Üyeliği ve Daimi Encümen görevlerini halen yürütmektedir.

Esenyurt Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı yanı sıra Türkiye ve Bulgaristan arasındaki çeşitli sosyal ve siyasi çalışmalarda aktif görevler almaktadır.

https://www.facebook.com/kenankula


Dr. Sabahattin Sabrioğlu – İyi Parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı

Dr. Sabahattin Sabrioğlu kimdir?

16.07.1963 Yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde dünyaya geldi. İlk, Orta, Lise tahsilimi Kırcaali’de tamamladı.

1982-1989 yılları arasında askerlik görevini Sofya, Eski Zağra ve Hasköy(Haskova)’de tamamladı.

1984-1989 eğitim öğretim yıllarında Hasköy(Haskova) Spor Lisesinde öğretmen ve antrenörlük görevlerinde bulundu.

1989 yılında Sofya spor Akademisinde üçüncü yıl öğrenciyken zorunlu göç nedeni ile Türkiye’ye geldi. Ve son yılını Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 1989-1991 döneminde tamamladı.

1989 yılında İstanbul Anadolu yakasında Orta dereceli okullarda masa tenisinde alt yapıda geniş kapsamlı çalışmalarda bulundu. Bu dönemde oluşturduğumuz alt yapı sporcuları o yıllarda Efes Pilsen, ENKA ve Teletaş Spor Kulüplerinin masa tenisinde alt yapısını oluşturmuştur. Kısa dönemde Teletaş Spor Kulübünde alt yapı sporcularının tüm yaş guruplarında Türkiye şampiyonalarında büyük başarılar elde etmişlerdir. Daha sonra aynı sporcular Yıldızlar Balkan Şampiyonasında takım şampiyonluğu kazanmışlardır.

1991-1994 yılları arasında İstanbul Gençlik ve Spor 11 Müdürlüğünde 657 sayılı memuriyet kanunu kapsamında uzman-antrenör olarak görev yaptı. Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun Teknik Kurul başkanlığını yaptı. Aynı zamanda sözleşmeli olarak Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda masa tenisi dalında öğretim görevlisi olarak çalıştı.

02.01.1995 tarihinden itibaren Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

1994-2014 yılları arasında İBB Spor Kulübünde Masa Tenisi Teknik sorumlusu olarak görev yaptı.

2001-2013 yılları arasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun Teknik Kurul başkanlığını ve Milli takımlar antrenörlüğü yaptı.

2002 yılından itibaren BJK Spor Kulübünde Masa Tenisi branşını kurdu. Halen Masa Tenisi antrenörlüğü ve Genel Menajer görevini sürdürmektedir.

2004-2006 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini NSA Vasil Levski (Sofya) Üniversitesinde tamamladı.

2007-2011 yılları arasında Doktora eğitimini NSA Vasil Levski (Sofya) Üniversitesinde tamamladı.

2021 yılında Türkiye’de yeni tanınan ayak tenisi olarak adlandırılan TEQBALL Federasyonu kurucu üye ve mevcut yönetim kurulu başkanı görevini yürütmektedir.

2021 tarihinden itibaren Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Teknik Kurul başkanı görevini yürütmektedir.

Bulgarca, Rusça ve slav dillerini bilmektedir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

https://www.facebook.com/turkiyeyasaka


Ahmet Sarıkurt – CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı

Ahmet Sarıkurt kimdir?

1950 yılında Bulgaristan’ın Yablanova köyünden göçen bir ailenin oğlu olan Ahmet Sarıkurt, 1979 yılında babasının mecburi hizmet için bulunduğu Karadeniz Ereğli’de dünyaya geldi.

1997 yılında kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 2001 yılında mezun olduktan sonra yakın akrabalarının bulunduğu ve o zamanlar Çorlu’nun bir mahallesi olan Sağlık Mahallesi’ne taşındı ve iş hayatına Çorlu’da başladı.

2001-2006 yıllarında özel bir firmada kontrol mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2006-2009 yılları arasında ortağı olduğu firmanın yöneticiliğini yaptı.

2009 Yerel Yönetim Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak Çorlu Belediye Meclisi’ne giren ve 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Sarıkurt, 30 Mart 2014 Yerel Seçimi’nin ardından yeniden bu göreve getirildi.

3 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen meclis oylamasında Başkan seçilerek Çorlu Belediye Başkanlığı görevine başladı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde aday gösterilen Başkan Sarıkurt, seçimi kazanarak Çorlu Belediye Başkanı oldu ve bugün hâlâ görevini sürdürmektedir.

Başkanlık görevi devam ederken Rumeli Üniversitesi’nde “Siyaset Bilimi ve Ekonomi” konulu yüksek lisans yapmıştır.

Çalışma hayatı içerisinde bir dönem İnşaat Mühendisleri Odası yönetiminde görev alan Ahmet Sarıkurt’un ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği, Avcılar Derneği gibi farklı sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri bulunmaktadır.

2008 yılından beri Emel Sarıkurt’la evli olan Ahmet Sarıkurt’un Kaan ve Sarp isminde iki çocuğu vardır.

https://www.ahmetsarikurt.com/


Güner Çetin – CHP Çorlu Belediye Meclis Üyesi Adayı

Güner Çetin kimdir?

13.07.1971 tarihinde Bulgaristan’nın Tolbuhin-Dobriç şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bulgaristan’da tamamladı.

1989 yılında Bulgaristan’dan Çorlu’ya göç ederek kendisine burada bir yaşam kurdu. 1992 yılında esnaf olarak iş hayatına atıldı ve bugün de halen başarılı bir şekilde yürütmekte olduğu iş yerini faaliyete geçirdi.

Evli ve bir erkek çocuk babası olan Çetin, 2014-2019 yılları arasında Çorlu Belediye Meclisi’nde meclis üyesi olarak görev aldı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başlayan Güner Çetin evli ve bir çocuk babasıdır.

https://www.facebook.com/guner.cetin.14


Melek Mızrak Subaşı – CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı

Melek Mızrak Subaşı kimdir?

Bulgaristan Türkü olan Subaşı, 1988 yılında Razgrad, Bulgaristan’da doğdu. 1989 techir süreci nedeniyle ailesi kısa bir süre sonra Bilecik iline göç etti. İlkokul ve ortaokul eğitimini Edebali İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Subaşı, Bilecik Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

Lisans eğitimini Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesinde Mimarlık üzerine tamamladı. Melek Mızrak Subaşı, tezli yüksek lisansını da aynı üniversitede yaptı. Subaşı, Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görülmüş bir isim oldu.
Mezuniyetinin ardından Mimarlar Odası Üyeliğine kabul edilen Melek Mızrak Subaşı, 4 yıl boyunca kendisine ait mimarlık ofisinde mesleğini sürdürdü.

Melek Mızrak Subaşı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı.

Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Subaşı, aynı zamanda İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği görevlerini de üstlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği gibi birliklerde doğal ve asil üye olarak Bilecik şehri adına birçok proje için çalışıyor.
Şimdilerde Bilecik Belediyesi Başkan Vekili görevini üstlenen Melek Mızrak Subaşı evli ve bir çocuk annesidir.

https://www.instagram.com/melekmsubasi/


Günay Uzun – Ak Parti Çayırova Belediye Meclis Üyesi Adayı

Günay Uzun kimdir?

1984 yılında Bulgaristan, Hasköy’de doğdu. 1989 yılında yaşanan zorunlu göçte, ailesi ile birlikte Anavatana geldi.

Yüksek öğrenimini, “Deri Teknikerliği ve Lojistik” bölümlerini okuyarak tamamlamıştır.

2011 yılından itibaren de Bal-Türk içinde aktif görev almaya başlamıştır. Çayırova Şubesinde sırası ile yönetim kurulu üyesi, şube sekreteri ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2018 yılında yapılan olağan genel kurul ile Genel Merkez yönetim kuruluna seçilmiştir. Genel Merkezde bugüne kadar Genel Sekreter olarak görev yaptı. Düzenlenen etkinlik ve projelerde aktif görev alarak katkı sundu.

Çalıştığı şirketlerde sırası ile Üretim Sorumlusu, Depo Yöneticisi, Satınalma Sorumlusu görevlerinde bulunmuştur. Halen otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yabancı bir şirkette çalışmaktadır.

Günay Uzun, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

https://www.instagram.com/gnyuzn84/


Uz. Dr. Recep Hacı – Ak Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı

Recep Hazı kimdir?

1987 yılında Bulgaristan’ın Burgaz kentinde dünyaya gelmiş ve 1989 yılında ailesi ile birlikte Yalova’ya göç etmiştir yani göçmen bir ailenin çocuğudur. İlkokul eğitimini Sultaniye İlkokulu’nda tamamlayan Recep Hacı ortaokulu ise Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda okumuştur.

Lise eğitimini Fatih Sultan Mehmet Lisesi’nde tamamlayan Recep Hacı üniversitesi eğitimi için İstanbul’a gitmiştir. Recep Hacı’nın çocukluk ve gençlik yılları Yalova Çiftlikköy’de geçmiştir. Cerrahpaşa Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünden mezun olan Recep Hacı, Siyami Hersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlığı yapmıştır.

2016 ve 2018 yılları arasında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde mecburi hizmetini yaptıktan sonra 2018 yılında yeniden Yalova’ya gelmiştir. 2018 yılından 2022 yılına kadar ise Yalova Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevini yürütmüştür. 2023 yılında Özel bir hastanede kardiyoloji uzmanlığı yapmıştır.

İleri düzeyde İngilizce bilen Recep Hacı evli ve iki çocuk babasıdır eşi ise Yalova’nın Taşköprü beldesinde öğretmenlik yapmaktadır.

37 yaşında olan Recep Hacı İstanbul Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi mezunudur ve uzman kardiyologdur. Bulgaristan göçmeni olan Recep Hacı 2 yaşından bu yana Türkiye’de Yalova’da yaşamaktadır.

https://www.instagram.com/uz.dr.recephaci/


Av. Hatice Çalışkan Torun – İyi Parti Gebze Belediye Meclis Üyesi Adayı

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğdu. Ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç ettikten sonra İlkokul, ortaokulu ve liseyi Gebze’de okudu.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ni tamamladı.

2018’den beri Kocaeli-Gebze’de avukatlık mesleğini yapmaktadır. TBMM ve Sermaye Piyasası kurulunda eğitimler aldı.

2019 yılından beri Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Gebze Şubesi’nde YK üyesidir.

https://instagram.com/caliskantorunhukuk

Reklamlar