Rila Milli Park Müdürlüğü, parkın korumalı alan ilan edilmesinin 27. yılını kutluyor. Park toplam 81. 046 hektarlık bir alanda Rila Dağları’nın orta ve yüksek kesimlerinde yer alıyor.

“Rila” Milli Parkı 24 Şubat 1992 yılında, kendi kendini düzenleyen ekosistem komplekslerini ve biyolojik çeşitliliği korumak için kurulmuştur. Ayrıca parkın bir diğer amacı nadir ve nesli tükenmekte olan türler ve toplulukların habitatlarını ve dünya bilimi ve kültürü için önem taşıyan cansız doğada bulunan karakteristik manzaralar ve nesneleri korumaktır. Yıldönümü nedeniyle Blagoevgrad Tarih Müzesi’nde “ Rila Milli Park günleri” başlatıldı.

Bu kapsamda 22 Şubat tarihinde Park Müdürlüğü ve Tarih Müzesi’nin “Doğa” bölümünden uzmanlar ziyaretçilere ülkemizdeki en büyük milli parkta bulunan biyolojik çeşitliliği, su altı zenginlikleri ve ormanları ile tanıştıracaklar.

Hafta sonu günlerinde ise 09:30 – 17:00 saatleri arasında Paniçişte ve Samokov ziyaretçi merkezleri, korumaalanı ile ilgili ilginç bilgiler öğrenmek isteyen herkese açık olacaktır.

 

BNR

Reklamlar