Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, Progres (Ellezoğulları) köyü sokaklarında başlatılan yol onarım ve sokak oluşturma çalışmalarını yerinde inceledi. progres-koyu-sokakları-onarim

Köyde toplam 2 118 metre uzunluğunda altı sokağın yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Progres köyünde altyapı çalışmaları Kırsal Kesimlerin Kalkınması Operasyonel Programı gereğince gerçekleştirilen Momçilgrad Belediyesi’nde Yaşam Ortamının İyileştirilmesi projesi kapsamında sürdürülüyor. Projenin toplam tutarı 1 milyon 7333 bin levaya kadar çıkıyor, bu mali kaynakların yüzde 80’i Kırsal Kesimlerin Gelişimi Avrupa Tarım Fonu’ndan, kalan diğer finansmanlar ise devlet bütçesinden sağlanıyor.

Proje Momçilgrad, Gruevo (Hayranlar) ve Progres köyleri olmak üzere üç yerleşim yerini kapsıyor. Proje daha 300 metrelik yola asfalt döşenmesini, sokak aydınlatmasının bir bölümünün yeniden yapılandırılmasını ve Momçilgrad’da apartman arası alanların ıslah edilmesini ve ayrıca yerli halkın ulaşamadığı derelerin üzerine iki yeni köprü kurulmasıyla Gruevo’da yolların yeniden yapılandırılmasını içerir.

Belediye Başkanı, “Bütün bu çalışmalar bu üç yerleşim yerinde yaşayanların hayatını kesinlikle iyileştireceğinden başka tüm Belediye sakinlerinin hayat kalitesini de arttıracak” diye paylaştı.

Akif Akif’in ifadesine göre kötü durumda olan yol altyapısının çözümü ancak aşamalı olarak sokak ve park altyapısının yenilenmesi için finansmanlar sağlayarak mümkündür. Başkan, daha çok kullanılan yapılara ve perişan halde olanlara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar