Bugün Kırcaali Belediyesi’nin KRIG Gençlik Merkezi Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Köprü- Kültürler Kavşağı projesinin sona ermesinden dolayı basın toplantısı düzenlendi. İki yıl süren projenin amacı başlıca gençlere yönelik ve vatandaşlar arasında yenilikçiliğin teşvik edilmesi yönünde yenilikçi kültür etkinlikleri organize edilmesi olduğu belirtildi. Proje faaliyetleri, Bölgesel Kalkınma Operasyonel Programı kapsamında finanse edildi ve toplam 357 051 leva hibe desteği sağlandı. kircaalililer-icin-daha-cok-projeler

Basın toplantısında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Başkan Yardımcısı Elisaveta Kehayova ve Köprü- Kültürler Kavşağı projesinin yöneticisi Aleksandra Rimpopova yer aldılar.

Sayın Azis, “Kırcaali ve Kırcaalilerin iyiliği için daha çok projeler gerçekleştirmemizi umuyorum. Şu anda Kırcaali Belediyesi, tüm kurallara uyarak Avrupa Birliği Fonları tarafından finanse edilen projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu projeyle çeşitli kültürel olguların tanıtılmasında farklı yaklaşım sergiledik. Farklı yaş gruplarından insanlar hep beraber eğlendiler ve yeni bir kültürel olgunun ortaya çıkmasına sebep oldular” diye vurguladı. Belediye Başkanı bu defa da gerek firma söz konusu olsun, gerekse yaratıcılar, yerli kişilerin proje faaliyetlerinde yer almasının daima belediye için öncelik olduğunun altını çizdi.

Hasan Azis’in ifadesine göre gerçekleştirilen kültür etkinlikleri değerlendirilecek olursa, Kırcaali’de çok sayıda gençlerin müzik, şarkı, resim, fotoğraf alanında yeteneklerini sergilemek için fırsat sunulmuştur.

Alışılmışın dışındaki kamu alanlarda gerçekleştirilen projede yer alan kültürel olguların şehrin kültürel altyapısını zenginleştirip geliştirdikleri öne sürüldü.

Kırcaali Belediye Başkanı, “Bu projenin Kırcaali’nin cazibeliğini arttırdığından ve büyük şehirlerin nüfusundan geri kalmayan yetenekli ve becerikli insanların yaşadığı yeni tipten bir modern şehir olduğu görüşünü güçlendirdiğinden eminim” diye sözlerini tamamladı.

Projeden edinilen deneyim ve sahip olunan teknik donanım da gelecek yıllarda belediyenin düzenlediği kültür etkinliklerinde kullanılacak.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar