Plovdiv Üniversitesi Filoloji Fakültesi bünyesinde yer alan Türk Dili Bölümü öğretim görevleri ile öğrencilerinden oluşan 35 kişilik bir heyet 14-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği geleneksel Türkiye gezisi kapsamında Bursa ve İstanbul’u ziyaret etti.

T.C. Filibe Başkonsolosluğu ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Sofya Eğitim Müşavirliği’nin desteği ile düzenlenen gezi kapsamında Bursa’nın tarihi ve turistik mekanları ziyaret edildi. Filoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Boryan Yanev başkanlığındaki heyet 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik haftası kapsamında Türkiye’ye giden Bulgaristan Plovdiv Paisiy Hilendarski Üniversitesi öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan heyet Bursa Atatürk Anıtı’nı ziyaret ettikten sonra tarihi dokusu ve huzur veren atmosferi ile şehrin en özel yerlerinden biri olan Bursa Koza Han, Bursa’nın simgesel yapısı Ulu Camii, şehrin tam merkezinde bulunan Tophane gibi tarihi ve turistlik yerleri de ziyaret eden heyet şehrin büyüleyici atmosferine dokunma fırsatını buldu.

Filibe ve Bursa arasında yükseköğrenim alanında işbirliği ve gençler arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin de amaçlandığı gezi kapsamında Uludağ Üniversitesi de ziyaret edildi.

Türkiye’yi ziyaret eden öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek bu tür organizasyonlar sayesinde Türk kültürünü daha yakından tanımak ve öğrendikleri dilde pratik yapmak için imkan bulduklarını aktardı. Kendilerine bu imkanları sağlamak için büyük gayret gösteren Başkonsolos Hüseyin Ergani’ye ve Eğitim Müşaviri Şenol Genç’e de teşekkürlerini sundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar