Tatul köyü yakınında bulunan Traklar dönemine ait tapınağın yanında yapılan Orfeyus Gecesi Müzik Festivali’nin yüzlerce katılımcısı, B.T.R Rock Grubu’na eşlik etti. Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen festival programında yer alan rock grubu, izleyicilerin ruh halini yükseltmeyi başardı.

Konser için en sabırsız olan izleyiciler, festival başlamadan saatler önce geldiler. Onların çoğu, fırsatı kullanarak Orfeyus Tapınağı’nı gezdiler.

Festivalin açılışında katılımcılara hitap eden Momçilgrad Belediye Başkanı Sunay Hasan herkese “Hoş geldiniz” dedi. Sunay Hasan, ”Momçilgrad Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ulusal düzeyde bir kültürel etkinlik olarak kendini kanıtladı. Orfeyus Gecesi Müzik Festivali’nin, hiç bir yıl festival programını kaçırmayan izleyici kitlesi var. Bu gerçek bizi şaşırtmamalı, çünkü festivalin yapıldığı yer büyüleyicidir” dedi. Belediye Başkanı, izleyiciler arasında hazır bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili Erol Mehmet’e Orfeyus Gecesi Müzik Festivali’nin fikir babası olmasından dolayı özel teşekkürlerini sundu.

Festivalin açılışından sonra geleneksel olarak Momçilgrad-Tatul yolu üzerinde gerçekleştirilen bisiklet yarışında dereceye girenlere ödüller sundu. Birinci yeri alan Ferdi Hüseyin bir bisiklet kazandı. İkinci, üçüncü ve dördüncü olan Hüseyin Günay, Berkay Arif ve Berk Basri de ödüllendirildi.

Momçilgrad kasabasından genç yetenek Viktor Karaçolov’un seslendirdiği “Bulgaristan Buradan Başlıyor” şarkısıyla başlayan programda Kırcaali Tiyatrosu bale grubunun gösterisi izleyicileri büyüledi. Kırcaali’den genç yetenekler Mert ve Selin Asenova söyledikleri şarkılarla izleyicileri coşturdular.

Programın doruk noktası B.T. R. Rock Grubu’nun sunduğu konserdi. Rock Grubu, izleyicilere Belediye Başkanı Sunay Hasan tarafından takdim edildi.

Sunay Hasan, ”Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler. Bugün hepimiz, Doğu Rodoplar’da 2019 yılının en önemli rock müziği olayına tanık olacağız. Şimdi burada, bu sahnede efsanevi Bulgar rock grubu B.T.R’yi selamlamak benim için büyük bir mutluluk” dedi.

B.T.R. Rock Grubu’nun solisti Nasko Penev, “Buraya ilk defa geldik. Eşsiz bir yer. Momçilgrad Belediyesi’ne ve Sunay Hasan’a bu muhteşem festival programında yer alma imkanı verdiği için teşekkür ederiz” dedi.

Bir buçuk saatten fazla süren konserde efsanevi rockçılar kendi şarkılarını seslendirdi, onların arasında son albümde yer alan parçalar da vardı. İzleyiciler, B.T.R Rock Grubu’na eşlik etti.

Konserde sonra sahne alan BarbaroniTe İkilisi’nin yaptığı inanılmaz ateş gösterisi nefesleri kesti.

Orfeyus Gecesi Müzik Festivali, havai fişek gösterisiyle ve katılımcıların çoğunun katıldığı hora oyunu ile sona erdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar