Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, İstanbul’dan Ahmet Barış Dönmez ve Barış Mert’i, Bursa’dan Selçuk Kaleş’i makamında kabul etti. Üçü de Bulgaristan-Türkiye Nüfus Mübadelesi Antlaşması çerçevesinde 1950 yılında Türkiye’ye göç eden dedelerinin ve babalarının doğup büyüdüğü Ardino bölgesini ilk defa ziyaret ettiler. Her baharda Ardino kasabasını egzotik çiçeklerle güzelleştiren Türkiye’nin Yalova şehrinde yaşayan sporun emektarı Rafet Koru da yanlarındaydı.

Ahmet Barış Dönmez, ”Dedelerimiz ve babalarımız Ardino bölgesinden Asenovgrad’ın (Stanimaka) Jılti Bryag köyüne göç etmişler. Çok heyecanlıyız. Her zaman dedelerimizin ve babalarımızın doğup büyüdüğü yerleri görmek istemişizdir. Ardino yaşamak için çok güzel bir yer. Kasaba temiz, düzenli ve sakin, insanlar çok misafirperver ve yemekler çok lezzetli. Özellikle etrafımızdaki güzel doğadan çok etkilendik ” diye ifade etti.

İstanbul Bakırköy Oğuzkaan Ortaokulu Müdürü Ahmet Barış Dönmez, çifte vatandaşlık işlemleri için gerekli belgeleri hazırlamaya başladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Resmi Murat, çifte vatandaşlık başvuru prosedürü hakkında detaylı bilgi verdi. Resmi Murat, konuklara Şeytan Köprüsü heykelciğini hediye etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar