Mart başında kurucuları tutuklanan OneCoin dolandırıcılık projesiyle ilgili iki suçlunun daha olduğu ortaya çıktı…

OneCoin kurucularının “saadet zinciri” suçlamasıyla 8 Mart’ta Los Angeles’ta tutuklandıkları haberini daha önce siz CoinTürk okurlarıyla paylaşmıştık. The Business Times’ın haberine göre şimdi de Singapurlu iki kişi dolandırıcılık projesi OneCoin’in tanıtımını yapmakla suçlanıyor.

OneCoin’de İki Suçlu Daha
The Business Times’ın bugün yayımlanan bir haberine göre, Singapurlu yetkililer tarafından suçlanan iki kişi de OneCoin projesini desteklemek için çok düzeyli pazarlama teknikleri kullanıyordu. Bunun yanında Singapur polisinin yaptığı açıklamalara göre iki failden biri dolandırıcılık projesinin tanıtımını yapmak için One Concept Pte. Ltd. adlı bir şirket kurmakla suçlanıyor. Polis, bu şirket üzerinden OneCoin sahte token’larının, online eğitim programları alan kişilere satıldığını belirtiyor.

Singapur polisi olayla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer veriyor:

Promosyon olarak verilen OneCoin token’ları madencilik için de kullanılabiliyor. Yeni üye getiren katılımcılar Çok Düzeyli Pazarlama ve Piramit Satış Yasası’na aykırı olarak komisyonları geçersiz kılma hakkına sahiplerdi.

Bunların yanında Singapur polisi soruşturmayı, finansal dolandırıcılık davalarında uzman olan Ticari İşler Birimi’ne devrettiğini açıkladı.

Öte yandan Singapur, OneCoin davası ile ilgili suçluların yer aldığı iddia edilen tek bölge değil. Ünlü kripto para dolandırıcılık projesi Amerika, Yeni Zelanda ve projenin ev sahibi Bulgaristan’ın da radarında yer alıyor.

OneCoin Projesi
OneCoin projesinin 2014 yılında Bulgaristan’ın Sofya kentinde Konstantin Ignatov ve kız kardeşi Ruja Ignotova tarafından kurulduğunu biliyoruz. İlk bakışta herhangi bir kripto para projesi gibi görünse de yakından incelendiğinde bir piramit şemasına benzer yapısı hemen göze çarpıyordu. Biz de bu konuyla ilgili değerlendirmeleri 23 Ocak 2016 tarihli bu yazımızda paylaşmıştık.

OneCoin projesi yapılan tüm uyarılara rağmen 2014’ün son çeyreğinden 2016’nın üçüncü çeyreğine kadar 3.353 milyar Euro gelir elde etti. Bunun da yaklaşık olarak 2.232 milyar Euro’luk kısmı “kar” olarak kayıtlara geçti.

 

Coin Türk

Reklamlar