Mayıs ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerine katılmak için kayıt süresi dün dolduktan sonra Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) Sözcüsü Aleksandır Andreev, basına yaptığı açıklamada 15 parti, 9 ittifak ve 10 bağımsız aday gösterme komitesinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Andreev,”Bazı durumlarda ZİK, usulsüzlükleri ortadan kaldırmak için talimatlar veriyor. Onların bir kısmı ortadan kaldırılmıştır. Usulsüzlükleri ortadan kaldırmayan partilerin, ittifakların ve girişim komitelerin kaydını reddetme kararı alacağız” dedi.

Andreev,”Şartların yerine getirildiği ve sadece partilerin veya ittifakların kaydını destekleyen seçmenlerin imzalarının kontrolünün tamamlanması beklendiği durumlarda prosedür tamamlanmamış olsa da kayıt işlemini gerçekleştireceğiz, çünkü prosedür imzaların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü (GRAO) tarafından kontrol edilmesini gerekmektedir” diye izah etti.

ZİK Sözcüsü, ”Bu kontrol tamamlandığında ve parti veya ittifakın kaydı için gereken 2500 seçmenin imzası mevcut olduğunda yapılan kayıt işlemi tamamen geçerli olacaktır. Gereken sayıda imza olmadığı durumlarda kayıtlar iptal edilecektir” diye belirtti. ZİK’e gelen şikayetlerle ilgili olarak Bulgaristan İçin İttifak ile ilgili bir şikayetin geldiğini kaydeden Andreev, şikayetin değerlendirilmesinden sonra ittifakın kaydının yapıldığını bildirdi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar