Momçilgrad (Mestanlı) kasabasındaki görme engelliler Nov Jivot Toplum Merkezi’nde düzenlenen programla Uluslararası Görme Engelliler Günü ve Dünya İyilik Günü’nü kutladılar. Görme Engelliler Birliği’nin yerel teşkilatının 62 üyesi var. mestanlide-gorme-engelliler-gunuGörme Engellileri Birliği Kırcaali Şubesi Başkanı Şükran İsmail, “Onların çoğu yaşlı insanlar, fakat kulübü ziyaret ediyorlar. Burada kendilerine faydalı bilgi edinmiş oluyorlar. Mesela, kışa katı yakıt yardımı almaları için gerekli koşullar hakkında haberdar edilmiş oluyorlar” diye belirtti.

Görme Engellileri Birliği Momçilgrad Şubesi yönetiminden yerleşim yeri muhtarlarına görme engelli kimselerin sorunlarına kulak vermelerinden dolayı teşekkür ettiler.

Momçilgrad Belediyesi, görme engellilerin yurt içinde ve yurt dışında tedavisine yardımcı oluyor, çeşitli şehirlere gezi düzenleyerek eğlenceler sağlıyor.

Nov Jivot Toplum Merkezi, artık 7.yıl görme engellilerin kulüp faaliyeti ve örgütün toplantıları için bir oda ve salon bağışlamaktadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar