Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Parlamento Başkan Yardımcısı Hristo Biserov’un para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla ile yargılanacağı açıklandı.
bulgaristan-meclisiCumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, Biserov ile ilgili yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamenin 15 Kasım’da resmen açıklanacağını bildirdi.
Biserov’un aynı gün Bulgaristan Milli Soruşturma Servisi’ne çağrılarak, sorgusunun yapılması bekleniyor.
Başsavcı Tzatzarov, “Soruşturmadan sorumlu savcılar, iddianamenin içeriğini tamamlayacak. Biserov’a yöneltilecek suçlamalar arasında muhtemelen para aklama girişimlerinde bulunma ve Sayıştay’a gerçek gelir durumunu yansıtmayan beyanlarında bulunma olacak” dedi.
Başbakan Plamen Oreşarski’nin koalisyon hükümetini destekleyen iktidar ortaklarından HÖH partisinin en güçlü isimlerinden biri olan Biserov, geçen hafta hakkındaki soruşturma işlemleri konusunda bilgi alarak, partinin Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ı ziyaret etmişti. Ziyaret sonrasında Biserov, partideki ve parlamentodaki tüm görevlerinden istifa ederek, siyasetten çekildiğini açıklamıştı.
İstifa açıklamasından bir süre sonra Devlet Milli Güvenlik Servisi’nin (DANS) Biserov ve üvey oğlu İvaylo Glavinkov’un yaptığı kaynağı belirsiz yüklü miktarda para transferleri ile ilgili soruşturma başlattığı bildirilmişti.
AA
Reklamlar