Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, uzun yıllardır meslek birliklerinde faaliyet gösteren Kemal Mestanov’u 84. doğum günü münasebetiyle ziyaret edip kutladı ve sağlık, baş hoşluğu ve uzun ömür dilekleriyle mütevazi bir hediye sundu. kemal-mestanov-resmi-murad
Kemal dede 1929 yılında Dyadovtsi köyünde dünyaya gözlerini açtı. Eşi Safiye Hanım ile artık 64 yıldır evliler. İki oğulları ve bir kızları var. Nesillerini sahip oldukları 5 torun ve 5 torun çocukları devam ettiriyor. Mehrin ve Nevin Kırcaali’de devlet birimlerinde memurlar, torunların ikisiyse yurt dışında bulunuyorlar. En küçük olanı İlhan, New York’ta ünlü bir şirkette uzmandır.

Kemal dede, ilk olarak Ardino’da ayakkabıcı çırağı olarak çalışmaya başlıyor. O, insanlara açık olması, sevgisi ve kendini geliştirme arzusundan dolayı geçen asrın 60’lı yıllarında Genç Komünistler Birliği’nin (Komsomol) üyesi, daha sonra ise Mesleki Birliği faaliyetçisi olarak aktif bir şekilde siyasete atılıyor. Onun ısrarıyla o zamanlarda çok sayıda genç okumaya gidip yüksek eğitim sahibi olmuşlar. Onlardan bazıları rahmetli ünlü şair Naci Ferhadov, Fikret Ferhadov, Dr. İsmail Ferhadov ve şair Faik Arda.

Geçen asrın 60’lı ve 70’lı yıllarında Kemal dede, o zamanki Komsomol’un bölge ve Ardino komitelerinde çalışmıştır. Ardino Belediye Halk Konseyi Başkanı da olmuştur. Mesleki hayatının son 15-20 yılında ilde ve tüm ülkede en saygın mesleki birlik faaliyetçilerinden biri olmuş. Çok kez nişan ve madalyayla ödüllendirilmiştir. 2. Derece Kiril ve Metodiy gümüş nişanına sahip.

Kemal Mestanov, Ardino Rodopska İskra Toplum Merkezi’nin ilk başkanlarından biri. Onun döneminde Türk Folklor Grubu çok sayıda ulusal folklor festivallerine iştirak etmiş, her zaman derece elde etmiştir.

Kemal dede, gençlere hayatı boyunca okuyup kendilerini eğitmeleri ve doğup büyüdüğü yerleri sevmelerini nasihatinde bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar