Momçilgrad (Mestanlı) Meclisi’nin bugünkü oturumunda 7 yeni sokağa ve 1 yeni kurulan semte ad verilmesi kararı alındı. Belediyenin projesi kapsamında aile tipi yerleştirme merkezi kurulan Dr. Sergey Rostovtsev Hastanesi’nin bahçesinde oluşan yeni konut bölgesine Zdrave (Sağlık) adı verilecek. mestanlida-sokaklara-vesemtlere-yeni-isimlerÖnümüzdeki yıllarda orada konut binaları inşa edilecek. Yeni semte uzanan sokaklara Layka (Papatya) ve Detelina (Yonca) olarak adlandırılacak.

Yerel Meclis, artık kurulmuş başka 4 sokağın adlandırılmasını kararlaştırdı. Gümürcinska sokağından İlahiyat Lisesi’nin yeni binasına uzanan sokağa Vyara (İnanç) adı verildi. Stefan Karaca sokağından Makas sokağına uzanan yeni sokak ise Slıntse (Güneş) adını taşıyacak. 11 Nolu semtteki yeni kurulan garajların önünde bulunan yeni sokağa Garajna adı verildi. Palas Mağazası’nın arka tarafında bulunan sokak Edelvays (Aslan Pençesi) olarak adlandırıldı.

Belediye Başkanı Akif Akif, “Son günlerde Momçilgrad kasabasında 11 nolu semtte, İlahiyat Lisesi’nin yeni binası yanında ve Georgi Benkovski sokağındaki apartmanların arkasında birkaç yeni sokak yapıldı. Hastanenin bahçesinde yeni konut bölgesi kuracağız. Bu sokaklarda bulunan arazileri Momçilgrad Belediyesi ikamet amaçlı binalar kurulması üzere sattı ve yeni arazi sahiplerine ve yapıların kurulmasından sonra sakinlerine adres verilmesi için adlandırılmaları gerekiyor” diye izah etti.

Belediye Sekreteri Ceylan Süleyman, bu sokakları mesken eden vatandaşların eski adreslerinde kayıtlı olduklarını belirtti. Sayın Süleyman, “Onlara gereksiz harcamalar yaptırmamamız için kimlik kartlarının süresinin dolmasından sonra yeni adreslerini bildirmeleri için mektupla bilgilendireceğiz” diye açıkladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar