Manisa’nın Turgutlu şehrinde yaşayan 71 yaşındaki İsmail Hacıoğlu, Ardino’nun Başevo (Hallar) köyünde bulunan camiye 1 500 Türk lirası (1 050 leva) bağışında bulundu. Bağışlanan para şu anda köy camisinde süren onarım sebebiyle inşaat malzemeleri alınması için harcanacak. basevo-koyundeki-caminin-1500-turk
İsmail Hacıoğlu, her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında köyüne geliyor. 1978 yılında Türkiye’ye göç ettiğini paylaştı. İsmail Hacıoğlu, “Komşularımın köyümün camisinde yapılan onarım için gerekli yardım çağrısına büyük memnuniyetle icabet ettim” diye ifade etti.

Başevo köyü muhtarı Müren Sali, köydeki caminin onarımı için şu ana kadar 3 000 leva’dan fazla bağış yapıldığını bildirdi. Bağışların köy sakinleri, Türkiye’ye göç etmiş vatandaşlar, İngiltere ve Hollanda’da gurbette olanlar tarafından yapıldığı açıklandı. Köy muhtarı, “Onların sayesinde caminin 25 metre yüksekliğinde minaresi kurulacak” diye belirtti.

Başevo sakinleri ve kendi adından Müren Sali, tüm bağışçılara duyarlılık gösterip yardım ettikleri için teşekkür etti. Muhtar, Ardino Belediye yönetimini temsil eden Resmi Murat’a cami minaresinin kaba inşaatı için gereken agrega dolgu malzemesi alınması için sağladıkları kaynaklar için kalbi şükranlarını sundu.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar