Dün Kırcaali’nin Visoka Polyana (Yaylacık) köyü ile Bursa’nın Yaylacık köyü kardeş oldu. Kardeşlik protokolünü iki köyün muhtarları Nail Adem ve Mehmet Gökay imzaladılar. Törene katılanlar arasında Kırcaali Belediye Başkanı müh. Hasan Azis de yer aldı.

kircaali-ve-bursa-yaylacik-koyleri-kardesBaşkan, “İki ülke arasındaki ikili ilişkiler başarılı bir şekilde gelişiyor, iki küçük yerleşim yeri arasında da başarılı işbirliği kurulmasını umuyorum” dedi.

Visoka Polyana köyünün Türkçe adı da Yaylacık. İki köyün muhtarları, tarım, turizm, spor ve kültür alanında çeşitli girişimlerle işbirliğin genişletilmesi için çalışmalar yürütmeyi üstlendiler.

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’ne bağlı olan Yaylacık köyünden gelen heyet Kırcaali Belediyesi’ni üç günlük ziyarette bulundu.

Konuklar, Kırcaali bölgesinde kültürel ve doğal yerleri gezdiler. Dün Türk heyeti Belediye Başkanımız Hasan Azis ile görüştü. Yapılan temaslarda Belediye Başkanı ekibi, Meclis Başkanı Raif Mustafa, Meclis üyelerinden Milan Milanov ile Rasim Musa da hazır bulundular. Sayın Azis, konuklara Belediye’de gerçekleştirilen büyük projeler, ekonomi durum ve yatırım olanakları ve ayrıca Türkiye’den kardeş belediyelerle eğitim ve kültür alanında yapılan ortak girişimler hakkında bilgi sundu.

Visoka Polyana köyü, Gluhar’dan (Sağırlar) sonra Kırcaali Belediyesi’nde Türkiye’den bir köyle kardeş olan ikinci yerleşim yeridir.

 

Kırcaali Haber

 

Reklamlar