Kırcaali İş Müfettişliği Müdürü Kostadin Stratiev, Bentonit Fabrikası’nda çalışan 60 işçinin işten çıkarılacağını doğruladı. Stratiev, “Bu haziran ayının sonunda olacak, çünkü henüz prosedür tamamlanmış değil” dedi.

kepce-tas-betonBulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Kırcaali Şubesi’nden de 60 kişinin işten çıkarılması beklendiğini doğruladılar. Buna sebep, çalışma rejiminin sınırlandırılmasıdır. Fabrikada kriz birkaç aydan beri mevcut. 1 Nisan 2013 tarihinde yaklaşık 200 kişi yarı zamanlı işe geçerek, günde 4 saat çalışmaya başladılar.

Beklenen toplu işten çıkarmadan sonra Bentonit Fabrikası’nın işçi personeli tekrar tam zamanlı çalışma rejimine geçecek.

Şirket yönetiminin, işten çıkarılanlara 10-15 brüt maaş miktarında tazminat ödeneceğini söylediği açıklandı.
Bentonit Fabrikası, 8 yıl önce çinko, cam ve başka mineral ürünler gibi benzer üretim yapan bir Yunan kuruluşu tarafından satın alındı. O zaman adı da S&B Industrial Minerals şeklinde değiştirildi.

Kuruluş, 1951 yılından beri asbest, bentonit, perlit ve doğal zeolit gibi endüstriyel minerallerin işlenmesi geleneklerine sahip olarak gelişmeye devam ediyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar