İstanbul Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Kırcaali Belediye Başkan Vekili Mümün Ali, iki belediyenin kardeş şehir olması konusunu görüştüler. Kırcaali Belediye heyeti, iki belediye arasında önümüzde kardeş protokolü imzalanması konusunda ön görüşme yapmak üzere Türk belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmeye ev sahipliği yapan Özcan Işıklar, bu yönde ilk adımları çoktan attıklarını belirtti. Işıklar, Silivri Belediye Meclisinin, Kırcaali ile kardeşlik protokolü imzalanması önerisini oybirliği ile onayladığını bildirdi. Kırcaali Belediye Meclisinin konuyu 21 Mart 2018 tarihinde yapacağı toplantının gündemine alacağı açıklandı.

Kırcaali Belediyesi temsilcileri, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Silivri’de düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlama etkinliğine katıldılar. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte Silivri İlçesinde ikamet eden Bulgaristan göçmenlerine martenitsa dağıtıldı.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada Kırcaali Belediyesi ile kardeş belediye olacaklarını duyurunca göçmenlerden alkış aldı. Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’e plaket sunuldu. Müh. Azis’in plaketini Belediye Başkan Vekili Mümün Ali aldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar