Bulgaristan’da bugüne kadar eşi benzeri olmayan CancerCare.bg internet platformu bugün resmen kurularak, faaliyete başladı. İnternet sitesi, tüketicilere doktorlar tarafından hazırlanan kanserli kişiler ve yakınlarına yönelik kapsamlı bilgiler sunmaktadır. Site, kanserin mahiyeti hakkında bilgi verir ve hastaların hastalığın semptomlarının başlangıcından itibaren hastalığın tedavisinden sonraki hayatına kadar olan yolunu inceler.

Web sitesinde hastalığın psikososyal özellikleriyle ilgili yazılar ve videolar ve kanser hastası olan yakınlarımıza nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında bilgiler yer almaktadır. Sitenin bir diğer odak noktası, kanserden korunma ve önleyici tedavi konusudur. Çevrimiçi kanallar sayesinde Cancercare.bg ekibi Bulgaristan’da e-sağlık gelişimini desteklemeye ve hastaların sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel sağlığına da zarar veren İnternet üzerinde yayınlanan yanlış ve yanıltıcı makalelerden koruyarak, onlara doğru bilgiyi ulaştırmayı hedefliyor.

CancerCare.bg internet platformu, Kanser Zaferleri Vakfı’nın girişimiyle kuruldu. Bu vakfın kurucuları Dr. Polina Lıjanska ve Dr. İglika İgnatova’dır. Platform projesi, Forbes Bulgaria Dergisi’nin 30 under 30 3017 sıralamasına dahil edildi.

Vakfın amacı, önleyici tedavi ve sağlıklı yaşam tarzı konusunda halkın tutumunu değiştirerek, Bulgaristan’daki kanser ölümlerini azaltmaktır. Siteyi ziyaret edenlere verilen temel mesaj, zamanında ve profesyonel tıbbi hizmetler talebinde bulunulmasıdır.

Vakfın ekibinde yer alan uzmanlar, Bulgarların sağlık kültürünü zenginleştirmeyi ve düzenli profilaktik muayenelerin komplikasyonları ve hastalığın ilerlemesini önlemenin en iyi yolu olduğunu göstermeyi umuyorlar. Erken teşhis edilen kanser hastalıkların çoğu başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar